Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

Deputāts Seržants rosina izmaiņas valdības pārraudzības modelī

© F64

Saeimas deputāts Kārlis Seržants (ZZS) rosina Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestam (Kontroles dienestam) paredzēto valdības pārraudzību īstenot ar Ministru prezidenta starpniecību.

Līdz ar to politiķis aicina mainīt Saeimā skatītā likumprojektā sākotnēji piedāvāto, ka valdības pārraudzība tiktu veikta ar iekšlietu ministra starpniecību.

Līdz ar to politiķis aicina mainīt Saeimā skatītā likumprojektā sākotnēji piedāvāto, ka valdības pārraudzība tiktu veikta ar iekšlietu ministra starpniecību.

Seržants aģentūrai LETA skaidroja, ka labāk pārraudzību uzticēt Ministru prezidentam pēc analoģijas, kas premjers pašlaik veic Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārraudzību.

Politiķis norādīja, ka nākamo premjeru izvērtē Valsts prezidents, bet iekšlietu ministra amatā varot nonākt "jebkurš" partiju virzīts kandidāts. Deputāts atgādināja, ka iekšlietu ministra amatu savulaik esot ieņēmuši arī piensaimnieks, medicīnas jomas pārstāvis un šķēpmetējs.

Seržants vērsa uzmanība, ka Kontroles dienesta vadītājam esot tiesības veikt banku kontu iesaldēšanu bez tiesas sankcijas. Viņš norādīja, ka, nosakot pārraudzības veikšanu ar iekšlietu ministra starpniecību, pastāvot risks, ka kāds no iekšlietu sistēmas varētu gribēt savu lietu izmeklēšanā nepamatoti izmantot kontroles dienestu pilnvaras kontu iesaldēšanā .

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija par parlamentārieša priekšlikumu spriedīs nākamnedēļ.

Grozījumus galīgajā lasījumā Saeimā paredzēts pieņemt 1.novembrī.