Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Politologs par premjera amata kandidātiem: Pabriks varētu būt kompromisa figūra

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Starp Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa piektdien nosauktajiem premjera amata kandidātiem Artis Pabriks ("Attīstībai/Par!") varētu būt kompromisa figūra, pieļāva Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Juris Rozenvalds.

"Domāju, ka tas ir trīs reālās kandidatūras, ņemot vērā vēlēšanu kontekstu," vērtējot Vējoņa gaidas, ka turpmākajā politisko partiju konsultāciju laikā tiks panākta vienošanās par vairākuma atbalstu Aldim Gobzemam ("KPV LV"), Jānim Bordānam (JKP) vai Pabrikam, sacīja eksperts.

Politologs gan norādīja, ka līdz reālā kandidāta virzīšanai ir vēl tāls ceļš ejams.

Viņš piebilda, ja šo personu vidū būtu kāds no pašreizējās koalīcijas, tad vēlētājs to, iespējams, nesaprastu. "Vēlēšanas bija interesantas ar to, ka no vienas puses notikusi "sodīšana", jo vēlētājiem nepatika tas, kā strādāja valdība, tomēr teju visi ministri ir ievēlēti Saeimā," teica Rozenvalds.

Politologs gan norādīja, ka līdz reālā kandidāta virzīšanai ir vēl tāls ceļš ejams.

"Pašreizējā situācija ir tāda, ka nav īsti labu variantu, ja JKP pieturās pie savas pārliecības par sadarbības ar ZZS noraidīšanu," teica eksperts.

Taujāts par Bordāna izredzēm, Rozenvalds skaidroja, ka partijas pagājušās piektdienas paziņojums varbūt bijusi kļūda, kas "JKP" tagad nostādījusi "jaunākā brāļa" stāvoklī. Vienlaikus viņš neizslēdz, ka Bordāns tāpat galu galā varētu kļūt par premjeru.