Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

Mārtiņš Kossovičs: Vējonis ir mazspējīgs prezidents

© F64

“Reti kad prezidents iekšpolitiski var uzņemties iniciatīvu, bet nu šis ir mirklis, kad viņš var. Viņš drīkst uzņemties iniciatīvu un norādīt politiķiem, partijām savu redzējumu, kādai būtu jābūt jaunajai valdībai. Bet mūsu prezidents Vējonis savās tradīcijās seko Austrumu kaimiņa prezidentam, kurš ik pa laikam pazūd. Principā 2 nedēļas kopš vēlēšanām Valsts prezidents bija pazudis, viņš neteica nekādu viedokli – viņš bija ūdeni mutē ieņēmis,” komentējot Valsts prezidenta sāktās sarunas ar ievēlētajām partijām, RīgaTV 24 raidījumā “Preses klubs” skepsi pauda Mārtiņš Kossovičs, uzņēmējs, partijas “Progresīvie” valdes loceklis.

Turklāt mēs zinām, kāpēc Vējoni ievēlēja: viņš ir mazspējīgs prezidents, Saeimas deputāti zināja.

“Es pateikšu savu pieņēmumu, kāpēc tā ir noticis: mēs zinām, ka prezidenta vēlēšanas notiek nākošgad un tajās piedalīsies šī pati koalīcijas, šie paši Saeimas deputāti. Turklāt mēs zinām, kāpēc Vējoni ievēlēja: viņš ir mazspējīgs prezidents, Saeimas deputāti zināja, ka viņš ir mazspējīgs prezidents - to mēs redzējām arī oligarhu lietas sarunās,” viņš turpināja.

“Ja pirms trim nedēļām es domāju, ka viņam nav nekādas izredzes tikt ievēlētam, tad ar šo sadrumstaloto Saeimu viņam ir jābūt tik komfortablam, un varētu notikt brīnums, ka viņš tiek ievēlēts tieši par to, ka turpina būt tik pat mazspējīgs,” savās prognozēs dalījās Kossovičs.