Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Kremlis: Putinam pagaidām nav nekādu īpašu attiecību ar Trampu

© Reuters/Scanpix

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam nav bijis iespēju izveidot īpašas attiecības ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, un starp abām valstīm valda "briesmīgs dialoga deficīts", ceturtdien paziņoja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Vai [Putinam] ir kādas īpašas attiecības ar Trampu? Nedomāju, pagaidām nav bijis iespēju. (..) Putins un Tramps - viņi pagaidām nav varējuši izjust viens otru," sacīja Peskovs telekanāla "Pervij kanal" vakara sarunu šovā "Lielā spēle" ("Boļšaja igra").

Atbildot uz jautājumu, vai Krievijas un ASV prezidentu attiecībās ir "ķīmija", Putina preses sekretārs teica, ka nezinot, cik lielā mērā var būt "ķīmija" starp valstu vadītājiem.

"To ir grūti izmērīt. (..) Nekāda "ķīmija" neliks [Krievijas] prezidentam atkāpties no savām nacionālajām valsts interesēm," sacīja Peskovs.

"Teiksim tā, pārrunu būtība, dažu jautājumu nostādne tajos retajos Krievijas un ASV līderu kontaktu brīžos ne vienmēr atrod atspoguļojumu reālajā rīcībā. Tas, protams, rada vilšanos," norādīja Krievijas prezidenta preses sekretārs.

Peskovs uzsvēra, ka "briesmīgs dialoga deficīts" starp Krieviju un ASV "ir jūtams arī tagad".

Jau ziņots, ka Trampam un Putinam ir bijis viens samits, kas notika šogad jūlijā Helsinkos. Abi prezidenti iepriekš divatā tikušies pērn G20 samita kuluāros Vācijā un Āzijas un Klusā okeāna valstu ekonomiskās sadarbības (APEC) samita laikā Vjetnamā.