Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Dūklavs līdz pēdējam sola pārstāvēt Latvijas lauksaimnieku intereses

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) līdz pilnvaru termiņa beigām aktīvi turpināšot pārstāvēt Latvijas lauksaimnieku intereses, savukārt izredzes saglabāt šo amatu jaunajā valdībā nevērtē.

"Līdz šī sasaukuma beigām strādāšu tieši tāpat kā man jāstrādā - braukšu vizītēs, kur man jābrauc, pārstāvēšu lauksaimnieku intereses," sacīja Dūklavs.

"Līdz šī sasaukuma beigām strādāšu tieši tāpat kā man jāstrādā - braukšu vizītēs, kur man jābrauc, pārstāvēšu lauksaimnieku intereses," sacīja Dūklavs.

Viņš atgādināja, ka nupat atgriezies no Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes ES (LZMP) Luksemburgā, kur panāktā ministru vienošanās par nozvejas kvotām Baltijas jūrā 2019.gadam Latvijas zvejniekiem ir labvēlīgāka nekā sākotnēji cerēts. Latvijas zvejniekiem nozīmīgākajām sugām - brētliņai, kā arī Rīgas jūras līča reņģei nozvejas apjomi auguši. Savukārt mencai Baltijas jūras austrumu daļā, neraugoties uz zinātnieku rosināto 41% nozvejas samazinājumu, panākts vien 15% kritums. Arī citus darbus iecerēts turpināt saskaņā ar paredzēto grafiku.

Komentējot savas izredzes palikt zemkopības ministra amatā jaunajā Saeimas sasaukumā, Dūklavs norādīja, ka tās "nekā nevērtē".

Dūklavs, komentējot izskanējušās runas par ministriju skaita samazināšanu un darbinieku skaita samazināšanu ministrijās, norādīja, ka "jautājums par štatu samazinājumu" ir dienaskārtībā un tālākais ir atkarīgs no jaunās valdības lēmumiem. "Pašlaik tā ir tikai tāda vīzija, kā štata vietu skaitu ministrijās vajadzētu samazināt par 6%. (..) Redzēsim, kā būs, ja šāds lēmums tiks pieņemts, tas attieksies uz visām ministrijām ar pārraudzības institūcijām kopā," sacīja zemkopības ministrs, norādot, ka nākošās valdības dienaskārtības jautājums būs arī tas, kāds būs kopējais ministriju skaits.

Kā ziņots, saskaņā ar 13.Saeimas vēlēšanu provizoriskajiem rezultātiem, Dūklavs ievēlēts Saeimā.

Atbilstoši jaunākajiem rezultātiem, "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un Jaunā konservatīvā partija (JKP) - pa 16, "Attīstībai/Par" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - pa 13, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 11, bet "Jaunā Vienotība" - 8 deputātu vietas.

Pašlaik valdības veidošanas sarunās nav plānots iesaistīt "Saskaņu", līdz ar to diskusijas varētu norisināties starp JKP, "KPV LV", VL-TB/LNNK, "Attīstībai/Par", ZZS, kā arī "Jauno Vienotību".