Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Londona un Brisele nepanāk progresu "Breksita" sarunās

© Reuters/Scanpix

Sarunās starp Londonas un Briseles "Breksita" sarunvedējiem svētdien nav izdevies vienoties par izstāšanās līguma projektu, un jautājumā par Ziemeļīrijas robežu joprojām nav panākts nekāds risinājums.

Diplomātiskie avoti apstiprināja, ka pirmdien plāno tikties ES dalībvalstu līderu pārstāvji, lai pārskatītu "Breksita" vienošanās uzmetumu.

Lielbritānijas "Breksita" ministrs Dominiks Rābs svētdien devās iepriekš neizziņotā vizītē uz Briseli, kur tikās ar Eiropas Komisijas (EK) "Breksita" sarunu delegācijas vadītāju Mišelu Barnjē, uz brīdi raisot cerības par iespējamo "izrāvienu".

Taču sarunās nekas netika panākts, lai gan jau ceturtdien notiks Eiropas Savienības (ES) samits, kuru Eiropadomes prezidents Donalds Tusks raksturojis kā "patiesības mirkli" bloka šķiršanās sarunās.

Diplomātiskie avoti Briselē ziņu aģentūrai AFP apstiprināja, ka sarunas atliktas līdz trešdienai, kad 27 ES dalībvalstu līderi būs Briselē samita priekšvakarā.

"Mēs šodien tikāmies ar Dominiku Rābu un Lielbritānijas sarunvedēju komandu. Neskatoties uz intensīvajiem pūliņiem, būtiski jautājumi joprojām ir neatrisināti," tostarp jautājums par robežu starp Ziemeļīriju un Īriju, tviterī svētdien paziņoja Barnjē.

Diplomātiskie avoti apstiprināja, ka pirmdien plāno tikties ES dalībvalstu līderu pārstāvji, lai pārskatītu "Breksita" vienošanās uzmetumu.

Rāba birojs uzsvēra, ka Lielbritānija joprojām ir apņēmusies panākt progresu gaidāmajā ES samitā.