Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

ZZS nepiekāpjas un nemainīs sarunvedējus valdības veidošanas jautājumos

© F64

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) joprojām neplāno mainīt deleģētos sarunvedējus par valdības veidošanas jautājumiem, sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

"KPV LV" iepriekš norādīja, ka ar Brigmani un Tavaru nerunās, jo viņi nav ievēlēti Saeimā.

Kā ziņots, "KPV LV" iecerējusi aicināt ZZS valdības veidošanas sarunām deleģēt 13.Saeimā ievēlētos deputātus Krauzi un Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS). Savukārt ZZS sarunām deleģējusi Krauzi un ZZS veidojošo partiju, Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētāju Augustu Brigmani un Latvijas Zaļās partijas priekšsēdētāju Edgaru Tavaru. "KPV LV" iepriekš norādīja, ka ar Brigmani un Tavaru nerunās, jo viņi nav ievēlēti Saeimā.

"KPV LV" Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems trešdien, runājot vispārīgi, norādīja, ka, ja politiskā spēka aicinājums netiek respektēts, "KPV LV" ir gatavi "sarunāties kaut vai ar sātanu", bet šāds solis tikšot uztverts kā nedraudzīgs žests pret partiju un tās principiem.

Krauze aģentūrai LETA skaidroja, ka "KPV LV" aicinājums par viņa un Kučinska deleģēšanu oficiāli nav saņemts, bet dzirdēts medijos. Politiskā spēka valde nav spriedusi par šādu priekšlikumu.

Kā ziņots, pēc valdības veidošanas sarunu otrās dienas 13.Saeimā ievēlētās partijas joprojām ir nogaidošas.

Politiskie spēki aizvien neatklāj potenciālās valdības sastāvu. Pašlaik sarunas turpina piecas partijas - Jaunā konservatīvā partija, partija "KPV LV", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), "Jaunā Vienotība", kā arī apvienība "Attīstībai/Par".

JKP pirmo sarunu apli noturējusi ar visiem politiskajiem spēkiem, pasakot, ka ar ZZS nestrādās.

Savukārt partija "KPV LV" turpina sarunas, šodien tiekoties ar VL-TB/LNNK. Lielāka skaidrība par iespējamo koalīcijas modeli varētu būt nedēļas beigās, jo JKP piektdien plāno atkārtoti runāt ar piecām minētajām partijām.