Kuras ir populārākās partijas ārzemnieku vidū?

© f64

Diasporas vēlētāju vidū populārākā partija ir "KPV LV", kurai seko "Attīstībai / Par!" un "Progresīvie", liecina Eiropas Latviešu apvienības un portāla "latviesi.com" rīkotā aptauja.

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu šodien, 24,4% balsotu par partiju "KPV LV", 19,5% atdotu savu balsi "Attīstībai / Par!", bet 17,2% vēlētu par politisko spēku "Progresīvie".

Tikmēr 10,8% atbalstu iegūtu "Jaunā konservatīvā partija", 8% - "Jaunā Vienotība" un 7,3% - nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Atbalsts pārējām partijām ir zem 2,2%, tai skaitā patlaban pie varas esošajai Zaļo un zemnieku savienībai, par kuru balsotu 1,2%.

Kopumā 5,3% aptaujas dalībnieku nezina, par ko balsotu.

Piedalīties vēlēšanās plāno 89,2% aptaujāto, neplāno - 5,8%, bet vēl nav izlēmuši - 3,8%.

Aptauja veikta internetā no 20. līdz 30.septembrim, anketas izsūtot portālā "latviesi.com" reģistrētiem lietotājiem, Eiropas Latviešu apvienības biedru organizācijām un diasporas medijiem. Tāpat tā ievietota ap simts "Facebook" grupās, kurās notiek saziņa starp dažādās pasaules valstīs mītošiem Latvijas izbraucējiem.

Aptaujā piedalījās 889 unikālie respondenti, no kuriem 82,7% dzīvesvietu norādījuši Eiropā ārpus Latvijas, 6,2% - Ziemeļamerikā vai Dienvidamerikā, 1,7% - Austrālijā vai Jaunzēlandē, bet ir reģistrēti respondenti arī no NVS valstīm, Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem.

Dzimtā valoda 89,5% respondentu ir latviešu, 5,7% - krievu, bet 3,1% - angļu.

Politika

Tūkstošiem Donalda Trampa izdotās Bībeles "Dievs, svētī ASV" eksemplāru tika iespiestas valstī, kuru bijušais ASV prezidents vairākkārt apsūdzējis par amerikāņu darbavietu zagšanu un iesaistīšanos negodīgā tirdzniecības praksē, proti, Ķīnā, vēsta “The Associated Press”.

Svarīgākais