Rinkēvičs: Optimālais pašvaldību skaits Latvijā būtu starp 21 un 30

© f64

Latvijā optimālais pašvaldību skaits, par kuru varētu diskutēt, būtu starp 21 un 30, šādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda "Jaunās Vienotības" saraksta līderis Rīgā, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Runājot par "Jaunās Vienotības" programmu, Rinkēvičs norādīja, ka teritoriālā reforma ir viens no prioritārajiem uzdevumiem. Pārāk sadrumstalots pašvaldību tīkls ir daļa no iemesliem, kāpēc "klupām un kritām" investīciju piesaistē, izglītībā, veselībā, uzskata politiķis.

Viņš atgādināja, ka tagad ir vairākas pašvaldības, kas neizpilda kritēriju par vismaz 4000 iedzīvotāju. Pašreizējā situācija arī liecinot, ka tikai un vienīgi brīvprātīga pašvaldību apvienošanās nestrādās. "Ir jābūt gan finanšu stimulam, gan drusku arī piespiedu mehānismam," teica Rinkēvičs.

Runājot par citiem programmas jautājumiem, Rinkēvičs uzsvēra nepieciešamību pakāpeniski palielināt izdevumus aizsardzībai līdz 2,5% no iekšzemes kopprodukta. Tāpat būs jāturpina neapliekamā minimuma palielināšana, tomēr konkrētus skaitļus politiķis neminēja, norādot, ka vienošanās par to jāpanāk kopā ar partneriem.

Visu interviju ar Rinkēviču var redzēt video:

Politika

Tūkstošiem Donalda Trampa izdotās Bībeles "Dievs, svētī ASV" eksemplāru tika iespiestas valstī, kuru bijušais ASV prezidents vairākkārt apsūdzējis par amerikāņu darbavietu zagšanu un iesaistīšanos negodīgā tirdzniecības praksē, proti, Ķīnā, vēsta “The Associated Press”.

Svarīgākais