Aiz slēgtām durvīm izlemj, kuras institūcijas piekļūs ārkārtas situāciju elektronisko sakaru tīklam

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Valdība šodien aiz slēgtām durvīm noteica institūcijas, kurām nodrošināma piekļuve ārkārtas situāciju valsts elektronisko sakaru tīklam.

Ievērojot Elektronisko sakaru likuma nosacījumus šodien Ministru kabinets pieņēma rīkojumu par institūcijām, kurām nodrošināma piekļuve ārkārtas situāciju valsts elektronisko sakaru tīklam, aģentūra LETA noskaidroja Iekšlietu ministrijā.

Detalizētāka informācija par rīkojuma saturu nav publiski ieejama.

Rīkojums nosaka ārkārtas situāciju valsts elektronisko sakaru tīkla nodrošināšanas un lietošanas kārtību, kā arī apstiprina to institūciju sarakstu, kuras izmanto ārkārtas situāciju valsts elektronisko sakaru tīklu.

Ņemot vērā, ka rīkojumam ir ierobežotas pieejamības statuss, detalizētāka informācija par rīkojuma saturu nav publiski ieejama.

Atbilstoši likumam ārkārtas situāciju valsts elektronisko sakaru tīkls ir elektronisko sakaru tīkls, kas tiek izveidots un izmantots informācijas aprites nodrošināšanai ārkārtas situācijās, kā arī aizsargātās informācijas pārraidīšanai.

Politika

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.