Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Lembergs: Galvenais jautājums šajās vēlēšanās ir par to, vai ZZS būs valdībā

© f64

Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka šobrīd galvenais nav jautājums, vai nākamo valdību veidos “Saskaņa”, bet gan tas – vai tajā būs Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). “Saskaņa ļoti labi nostartēs. Vai ZZS labi nostartēs? Par to es šaubos,” izteicās Lembergs.

Runājot par Saskaņas iespējamo atrašanos valdībā, Lembergs norādīja, ka “šobrīd visiem ir zināms fakts, ka nākamo valdību neveidos ne ZZS, ne Nacionālā apvienība, ne arī “Vienotība”. “To veidos “Saskaņa” ar klaunu [Artusu] Kaimiņu! Un Kaimiņš būs kultūras ministrs,” izteicās Ventspils mērs.
“Ja viņiem kopā būs kādi 53%, tad jautājums nav par to, vai “Saskaņa” būs valdībā, vai nebūs. Jautājums ir par to, vai būs kopā ar ZZS. Bet, visdrīzāk, būs ar “Attīstībai/Par” un “Jauno Vienotību”. Arī Nacionālā apvienība varētu veidot valdību ar “Saskaņu”, jo viņi strādā kopā jau Rēzeknes novadā. Arī Rīgas domē savulaik bija Nacionālas Apvienības un Saskaņas koalīcija, tikai toreiz tā saucās PCTVL,” sacīja Lembergs.

Pēc viņa sacītā, “Saskaņa” vēlēšanās nostartēs labi, bet par ZZS gan esot šaubas.

Jau iepriekš komentējot iespējamo Saskaņas nokļūšanu valdību, Lembergs uzsvēris, ka “mērķis izveidot valdību bez Zaļo un zemnieku savienības un Nacionālās apvienības ir reāls”.

“Ostaps Benders jeb Meroni nokārtojis parādus, kādi bija “Vienotībai”, līdz ar to “Jaunā Vienotība” finansiāli nodrošināta, bet viņi, protams, nevar iet pie sava potenciālā vēlētāja un teikt, ka viņi ies kopā ar Kaimiņu un “Saskaņu”. Par Kaimiņu - tur viss ir skaidrs. “Saskaņai”, protams, nekāds Ostaps Benders kā naudas maiss nav vajadzīgs, bet, ja viņiem kāds var iedot nepieciešamo balsu skaitu, lai viņi tiktu no opozīcijas pozīcijā, viņi šādu iespēju, protams, nepalaidīs garām. Tā kā šobrīd tas lielais politiskais stāsts, kāds tiek veidots Latvijā, ir tāds pats, kādu bija gatavs īstenot Zatlers, - valdība bez ZZS,” izteicās Lembergs.