Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Politika

Kučinskis sola, ka ministrijas drīz par "Iespējamās misijas" finansēšanu "beigs spēlēt futbolu"

© f64

Pedagogu izglītības programma "Iespējamā misija" ir jāturpina, šādu nostāju šorīt telekanālā LNT pauda premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Politiķis pauda cerību, ka Izglītības un Finanšu ministrijas šīs vai nākamās nedēļas laikā "beigs spēlēt futbolu" un spēs vienoties par finansējuma avotu, bet, ja tas nenotikšot, tad iejaukšoties premjers.

Runākot par darbu pie nākamā gada budžeta kopumā, Kučinskis stāstīja, ka Finanšu ministrija esot veikusi analīzi ministrijās, kur un ko var atrast ekonomējot, tāpat tikušas sarindotas prioritātes.

Kučinskis uzsvēra, ka valsts finanšu turētāji skatoties līdzi, lai naudas pietiktu iesāktajām galvenajām prioritātēm - veselībai un izglītībai.

Jau ziņots, ka jautājumu par pedagogu izglītības programmas "Iespējamā misija" finansēšanu IZM cer atrisināt tuvākajās nedēļās, aģentūrai LETA pastāstīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Visi dokumenti jau iesniegti izskatīšanai valdībā, taču Finanšu ministrija tam ir sniegusi negatīvu atzinumu. Jautāts par to, vai negatīvs atzinums saistīts ar atteikumu piešķirt nepieciešamos līdzekļus, Šadurskis norādīja, ka "Finanšu ministrija nekad tā neraksta - viņi lūdz precizēt šo vai to un neatbalsta virzību esošajā variantā".

Savukārt finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pauda nostāju, ka "Iespējamās misijas" darbs ir jāturpina, finansējumu tai rodot Izglītības un zinātnes ministrijas resorā.

Ministre stāstīja, ka IZM "Iespējamās misijas" darbības finansēšanai prasa naudu no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", tomēr, Reizniece-Ozolas ieskatā, šie līdzekļi būtu jārod IZM resorā.

Jau vēstīts, ka "Iespējamā misija", kas jau desmito gadu gatavo jaunos skolotājus, bija apturējusi jaunu dalībnieku uzņemšanu, jo programmas turpināšanai trūkst aptuveni 93 000 eiro, iepriekš vēstīja laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Programmas direktore Edīte Millere bija uzsvērusi, ka patlaban visas cerības esot uz valdības atbalstu, tomēr skaidras atbildes vēl nav. Kustības "Iespējamā misija" turpināšanai trūkstošo naudu tās īstenotāji cer saņemt no valsts.