Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Politika

Ministre: "Iespējamai misijai" jāturpina darbs, bet nauda jārod IZM līdzekļos

© f64

Pedagogu izglītības programmai "Iespējamā misija" ir jāturpina darbs, bet finansējums programmas nodrošināšanai ir jārod Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) resorā, pauda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre stāstīja, ka IZM "Iespējamās misijas" darbības finansēšanai prasa naudu no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", tomēr, Reizniece-Ozolas ieskatā, šie līdzekļi būtu jārod IZM resorā.

"Finanšu ministrija neiebilst pret ideju finansiāli atbalstīt "Iespējamās misijas", turklāt es personīgi atbalstu šo programmu, tomēr prātīgāk būtu, ja IZM šos līdzekļus piešķirtu no savā resorā pāri palikušiem resursiem," piebilda finanšu ministre.

Jau ziņots, ka jautājumu par pedagogu izglītības programmas "Iespējamā misija" finansēšanu IZM cer atrisināt tuvākajās nedēļās, aģentūrai LETA pastāstīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Visi dokumenti jau iesniegti izskatīšanai valdībā, taču Finanšu ministrija tam ir sniegusi negatīvu atzinumu. Jautāts par to, vai negatīvs atzinums saistīts ar atteikumu piešķirt nepieciešamos līdzekļus, Šadurskis norādīja, ka "Finanšu ministrija nekad tā neraksta - viņi lūdz precizēt šo vai to un neatbalsta virzību esošajā variantā".

Norādot uz sarunu nepieciešamību ar finanšu ministri un Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), Šadurskis norādīja, ka šajā nedēļā šis jautājums valdības sēdē vēl netiks skatīts, bet pēc nedēļas jautājums gan jau varētu tikt iekļauts Ministru kabineta darba kārtībā.

Jau vēstīts, ka "Iespējamā misija", kas jau desmito gadu gatavo jaunos skolotājus, bija apturējusi jaunu dalībnieku uzņemšanu, jo programmas turpināšanai trūkst aptuveni 93 000 eiro, iepriekš vēstīja laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Programmas direktore Edīte Millere bija uzsvērusi, ka patlaban visas cerības esot uz valdības atbalstu, tomēr skaidras atbildes vēl nav.

Šadurska (V) preses sekretārs Mārtiņš Langrāts laikrakstam apliecināja, ka IZM ir informēta par situāciju un programmai trūkstošo līdzekļu apjomu, un tiek meklēts risinājums. Tuvākajā laikā esot plānots aktualizēt šo jautājumu Ministru kabinetā, lai jau šoruden varētu uzņemt jaunus dalībniekus, neradot pārrāvumu programmas darbībā.

Kustības "Iespējamā misija" turpināšanai trūkstošo naudu tās īstenotāji cer saņemt no valsts.