Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika

"Vienotība" neatbalstīs iniciatīvu par tautas vēlētu prezidentu

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

Partija "Vienotība" neplāno atbalstīt Zaļo un zemnieku savienības deputātu (ZZS) iesniegtos grozījumus par tautas vēlētu prezidentu, žurnālistiem sacīja "Vienotības" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Politiķis pauda, ka šie "fundamentālie grozījumi Satversmē" nav sagatavoti kvalitatīvi, nav izdiskutēts jautājums par prezidenta pilnvarām, turklāt iesniegtajam likumprojektam pat neesot anotācijas. Ir jākoncentrējas uz jautājumu, kas ir Saeimas darba kārtībā, - prezidenta ievēlēšana atklātā balsojumā, piebilda Ašeradens.

Dombrava pauda, ka minētie grozījumi varētu būt sagatavoti kvalitatīvāk.

Arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK politiķis Jānis Dombrava pauda, ka minētie grozījumi varētu būt sagatavoti kvalitatīvāk. Nacionālā apvienība par balsojumu lems frakcijas sēdē.

Lai arī koalīcijas līgums nosaka, ka partneri var virzīt grozījumus Satversmē tikai pēc vienprātības principa, ZZS šo likumprojektu iesniegusi izskatīšanai Saeimā. Parlaments par šīs ieceres nodošanu komisijām lems šonedēļ.

Kā ziņots, vairāki ZZS deputāti iesnieguši grozījumus Satversmē par tautas vēlētu Valsts prezidentu. Grozījumus iesnieguši parlamentārieši, ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze (ZZS), Valdis Kalnozols (ZZS), Juris Vectirāns (ZZS), Līga Kozlovska (ZZS) un Gunārs Kūtris, kurš Saeimas vēlēšanās kandidē no ZZS saraksta.

Saeimā pašlaik paralēli izskatīšanā otrajā lasījumā ir Latvijas Reģionu apvienības virzītie Satversmes grozījumi, kas paredz atklātu Valsts prezidenta ievēlēšanu parlamentā. Pašlaik prezidenta vēlēšanas Saeimā ir aizklātas.

  • Publicēta: 17.09.2