Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Politika

Čakša papildus ministres pienākumiem prāto par iespēju studēt

© f64

Veselības ministre Anda Čakša (ZZS) apsver iespēju sākt doktorantūras studijas Latvijas Universitātes (LU) Medicīnas fakultātē, sacīja pati ministre.

Politiķe pagaidām gan vēl nav noslēgusi studiju līgumu ar LU, jo līgumu slēgšana sākas no 24.septembra. Vienlaikus ministre, ņemot vērā sabiedrības reakciju, ir "dziļās pārdomās" par šo plānoto soli.

Ministre izvēlējusies studēt Latvijas Universitātē, lai tā nebūtu Veselības ministrijas padotībā esoša iestāde, kā arī plāno studēt maksas programmā, ņemto vērā, ka patlaban Čakša nezinot, kāds būs viņas "statuss" un vai viņa varēs sākt studēt uzreiz vai nē.

Pēc Čakšas teiktā, viņa patlaban pieteikusi doktorantūras studijām un aizstāvējusi sava promocijas darba tēmu, kas saistīta ar kardiovaskulāro risku izvērtēšanu, reālpolitikas sekām un riska faktoriem.

Čakša pārliecināta, ka veids, kā viņa var sabiedrībai kaut ko dot, ir arī papildinot savas zināšanas. "Man liekas, ka tās ir ļoti konceptuāli atbilstošas zināšanas, kas nepieciešamas, lai es labi strādātu un dotu pienesumu veselības aprūpes sistēmai. Turklāt arī pētījums, kas tiks veikts, ir ļoti cieši sasaistīts ar to, ko es daru," sacīja ministre.

Viņa nesaskata savā rīcībā nekādas bažas, jo, iepazīstoties ar mācību plānu, secinājusi, ka ir daudz dažādu veidu, kā organizēt viņas darba un mācību apvienošanu.

Čakša uzskata, ka jo vairāk cilvēks dara, jo disciplinētāks viņš ir, un arī var vairāk izdarīt.