Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Politika

Ušakovs vēršas KNAB un prokuratūrā pret Rinkeviču par izjaukto pasākumu Berlīnē

© publicitātes

Sociāldemokrātiskā partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ir vērsies tiesībsargājošajās institīcijās, lūdzot izvērtēt ārlietu ministra Edgara Rinkeviča rīcību, izsakot draudus un cenšoties kavēt "Saskaņas" demokrātisku priekšvēlēšanu kampaņu ārvalstīs.

"Šajās dienās "Saskaņas" pārstāvji, arī es, tiekamies ar Latvijas pilsoņiem Londonā, Mančesterā, Berlīnē. Ārlietu Ministrs Rinkevičs rupjā veidā cenšas šīs tikšanās traucēt. Nonācis pat tik tālu, ka restorānā "Ķirsons" ieradies Latvijas vēstniecības Berlīnē pārstāvis un sācis draudēt ar policiju. Skaisti? Par Rinkeviča karjeras galveno sasniegumu ir kļuvusi Āboltiņas iecelšana par vēstnieci saulainajā Romā. Šādiem ministriem ir pienācis laiks atstāt politiku. Taču par likuma pārkāpumu ir jāatbild. Tāpēc par ministra rīcību mēs vērsāmies KNAB un Ģenerālprokuratūrā, kā arī informējām par to ES valstu vēstniecību pārstāvjus," norāda N.Ušakovs.

E.Rinkevičs apgalvojis, ka SDP "Saskaņas" valdes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam, 13.septembrī tiekoties ar diasporas vēlētājiem Berlīnē, restorāna Lido telpās, draud arests par nesankcionēta politiska mītiņa organizēšanu Vācijas Federatīvās Republikas teritorijā, uzsverot, ka bez varas iestāžu oficiālas atļaujas šādus pasākumus organizēt ir pretlikumīgi.

Līdzīgus draudus izteicis arī LR vēstniecības pārstāvis Lido restorāna darbiniekiem Berlīnē.

Šāda darbība uzskatāma par klaju sabotāžu un parāda arī Vācijas likumdošanas normu nezināšanu. Tās nosaka, ka iekštelpās rīkotiem priekšvēlēšanu politiskajiem aģitācijas pasākumiem īpaša atļauja nav nepieciešama.

SDP "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pauž nožēlu un sašutumu par faktu, ka Latvijas Republikas ārlietu ministrs savās bailēs par iespējamu ieņemamā amata zaudēšanu neveiksmīgu vēlēšanu rezultātā ir gatavs rīkoties prettiesiski pret saviem politiskajiem konkurentiem.

Jāatzīmē, ka krimināllikumā ir paredzēta atbildība par tīšu kavēšanu realizēt vēlēšanu tiesības.