Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika

Nepietiekoša deputātu skaita dēļ neizdodas skatīt grozījumus par Valsts prezidenta atklātu vēlēšanu

© f64

Kvoruma trūkuma dēļ Saeimas Juridiskā komisija šodien nevarēja skatīt grozījumus Satversmē par Valsts prezidenta atklātu ievēlēšanu, pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK).

Politiķis sasaucis jaunu komisijas sēdi šī jautājuma skatīšanai 13.septembrī pēc Saeimas sēdes.

Bērziņš norādīja, ka atsevišķi deputāti bija ziņojuši, ka neieradīsies, bet nepavēstīja iemeslus. Citi deputāti komisijas vadītāju nebija informējuši par neierašanos. Kopumā uz sēdi bija atnākuši četri deputāti.

Politiķis prognozēja, ka, ja rīt sēdē būs kvorums, tad vēl būs iespējams, saņemot atbalstu Saeimā, grozījumus galīgajā lasījumā pieņemt 4.oktobrī.

Bērziņš pauda pārsteigumu par to, kāpēc Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputāte neieradās uz sēdi, ņemot vērā, ka no LRA iepriekš jautājumā par grozījumu virzību izskanēja kritika Juridiskās komisijas vadībai. Arī komisijas priekšsēdētāja biedre Inese Lībiņa-Egnere (V) ierakstā vietnē "twitter.com" norāda, ka komisijas darbam pietrūka viena deputāta balss un ka uz sēdi nav ieradusies arī parlamentāriete Inga Bite (LRA).

Bite "twitter.com" atvainojusies un atzinusi savu kļūdu, norādot, ka Juridiskajai komisijai bija jābūt prioritārai pret Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera rīkotajām politisko partiju debatēm, kurās viņa piedalījusies. LRA paziņojumā medijiem norādīts, ka Juridiskā komisija bija savlaicīgi informēta par to, ka Bite sēdē nepiedalīsies.

LRA reizē pauž uzskatu, ka Zaļo un zemnieku savienība un "Saskaņa" esot "norāvusi" kvorumu komisijā, arī šo politisko spēku deputātiem neierodoties uz sēdi. Politiskais spēks atzīst, ka tā ir bijusi kļūda paļauties uz to, ka "Saeimā pārstāvētās partijas turēs savu vārdu" jautājumā par atklātām Valsts prezidenta vēlēšanām.

Kvoruma trūkuma dēļ šodien netika skatīti arī likuma grozījumi par tiesībām žurnālistiem iepazīties ar daļu no materiāliem uz nereabilitējoša pamata pabeigtajās krimināllietās.