Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

"Jaunā Vienotība" aizsardzības ministra postenī vēlētos redzēt Latkovski

© f64

Partiju apvienība "Jaunā Vienotība" kā aizsardzības ministra amata kandidātu Saeimas vēlēšanām izvirzījusi parlamenta Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Ainaru Latkovski (V), informēja preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Latkovskis aizsardzības jomā turpinātu ārējās un iekšējās drošības stiprināšanu, palielinot labi apmācītas un ekipētas Zemessardzes skaitlisko sastāvu līdz 20 000 cilvēku piecu gadu laikā, kā arī turpinātu pakāpeniski palielināt aizsardzības izdevumus līdz 2,5% no iekšzemes kopprodukta. "Būtiski ir jāstiprina mūsu spējas pretoties prokremliskai propagandai un viņu kultivētajam stāstam par Latviju kā neizdevušos valsti, lai mēs būtu gatavi dot efektīvu pretsparu jebkādiem informatīva kara mēģinājumiem pret Latvijas valsti," uzsver "Jaunās Vienotības" aizsardzības ministra amata kandidāts.

"Latkovskim ir ilggadīga pieredze Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja amatā, kura vadībā ir panāktas nozīmīgas izmaiņas valsts drošību stiprinošos likumos un sekmīgi nodrošināta parlamentārā kontrole pār aizsardzības un iekšlietu jomām. Latkovska skaidrais un precīzais redzējums par nepieciešamajiem uzlabojumiem aizsardzības jomā un viņa politiskā pieredze ir svarīgākie priekšnoteikumi viņa virzīšanai aizsardzības ministra amatā," pauž "Jaunās Vienotības" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš.

Latkovskis kandidē 13.Saeimas vēlēšanās no "Jaunās Vienotības" Vidzemes saraksta.

Parlamenta vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.