"KPV LV" deputātu kandidāti parakstījuši līgumu, kurā sola nolikt mandātu, ja izstāsies no frakcijas

© F64

Partijas "KPV LV" 13.Saeimas vēlēšanu sarakstā iekļautajiem kandidātiem nācies parakstīt līgumu ar partiju, ka ievēlēšanas gadījumā viņi apņemas nolikt parlamenta deputāta mandātu, ja izstāsies no "KPV LV" frakcijas, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".

Līgumā arī esot norādīts, ka visi strīdi starp "KPV LV" un kandidātu ir risināmi tiesā. Neesot gan skaidrs, kā šāda tiesāšanās starp Saeimas deputātu un viņa bijušo partiju izpaustos praksē, jo Satversme deputātam nodrošina visai lielu neatkarību.

Parakstāmajā apņemšanās dokumentā esot atrunāta arī kandidāta darbība priekšvēlēšanu kampaņas gaitā.

"KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš raidījumam nenoliedza, ka šāds dokuments patiešām ir sagatavots. "Doma par šo te līgumu mums ir tā kā dokumentu apritē. Tas nav ne parakstīts, tas pat ir tādā kā melnā uzmetumā. Kā jūs par to zināt, man ir liels pārsteigums," raidījumam atzinis politiķis.

Kaimiņš arī apgalvojis, ka pats kā kandidāts neko neesot parakstījis, tomēr no sarunām ar vairākiem citiem "KPV LV" saraksta kandidātiem raidījumam radies iespaids, ka viņiem šāds dokuments, kura saturs saskaņā ar vienu no punktiem skaitās konfidenciāls, tomēr bijis jāparaksta.

Kaimiņš pats pašreizējā Saeimā izstājās no Latvijas Reģionu apvienības frakcijas, taču deputāta mandātu nenolika. "Es nenoliku mandātu, jā, jo patiesībā man jau bija pat bišķiņ savādāks tas stāsts," raidījumam sacījis Kaimiņš.

Kā ziņots, 13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.