Represētie aicina vēlēšanās balsot atbilstoši "priekšteču viedumam un kristīgās morāles principiem"

© f64

Politiski represētie aicina 13.Saeimas vēlēšanās balsot atbilstoši "priekšteču viedumam un kristīgās morāles principiem", informēja Latvijas Politiski represēto apvienības (LPRA) pārstāve Dagnija Liepiņa.

Represētie aicina vēlēšanās balsot atbilstoši "priekšteču viedumam un Aicinājums līdzpilsoņiem, jaunajai paaudzei, Latvijas patriotiem pieņemts 20.politiski represēto personu salidojumā Ikšķilē 25.augustā.

"Kas esam spējuši šeit sanākt, atceroties mūsu tautas pārdzīvotos ciešanu un pazemojuma gadus, par savu valsti un neatkarību lietos sviedrus un asinis, aicinām savus līdzpilsoņus, latviešus un cittautiešus, vecus un jaunus, katru, kam šeit mājas un senču kapavietas, kuri apzinās Latviju par savu tēvzemi un dzimteni, ņemot par savas rīcības pamatu priekšteču viedumu un kristīgās morāles principus, uzņemties atbildību izvēlēties savai valstij cienīgus likumdevējus un tautu vienot spējīgus līderus mūsu valsts attīstībai un izaugsmei," teikts LPRA paziņojumā.

"Mēs esam par sociāli labvēlīgu, uz kristīgo morāli balstītu, nacionālu valsti. Mūsu sapnis 50 gadu garumā atgūt savu neatkarīgo Latviju, kādu to atcerējāmies no savas bērnības, šķita piepildāmies 1990.gada 4.maijā un 1991.gada 21.augustā. Latviešu tauta pirms 27 gadiem saņēma juridiski korekti atjaunotu un starptautiski atzītu valsti, līdz ar tiesībām pašai brīvās un aizklātās vēlēšanās turpmāk lemt un noteikt tās nākotni," par represēto pausto informēja Liepiņa.

LPRA dalībnieki akcentē, ka ir izrādījies, ka 50 gadi svešas varas iespaidā bija atstājuši postošas sekas tautas izpratnē par brīvību, demokrātiju, atbildību, attieksmi pret savu valsti un vienam pret otru. "Muļķība, alkatība, bezatbildība, visatļautība, boļševisma ideoloģijas netikumi aizvadītajos gados nav stiprinājuši un vienojuši tautu vienotā nācijā, kas pirms 100 gadiem spēja dibināt savu valsti, bet sašķēluši to savstarpēji konfrontējošās interešu grupās, katru ar saviem uzskatiem, partijām un viedokļu līderiem," uzsvērts paziņojumā.

Represētie arī norāda, ka plašsaziņas līdzekļos neatrod ierindas pilsonim noderīgu informāciju, bet tiek "baroti" ar subjektīviem viedokļiem pēc autoru izpratnes vai saimnieku pasūtījuma. "Rezultātā pieņemam aplamus priekšstatus un viltus patiesības par savas rīcības un izvēles vadmotīviem. Ar bažām vērojam, ka arī daļa jaunākās paaudzes atkārto savu vecāku kļūdas, dzīvo pagātnes ilūzijās, nekritiski pieņem pseidodemokrātijas netikumus, fiziski un mentāli piesārņo savu zemi, piegāna mūsu kopīgo dzīves telpu," satraukumu pauž LPRA dalībnieki.

"Tikai no mūsu pašu gudrības, atbildības un godaprāta atkarīgs, kādā valstī dzīvos mūsu mazbērni. Lai Dievs mums palīdz!" pausts paziņojuma noslēgumā.

13.Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.