Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Politika

Kučinskis: "Saskaņas" un kādas nepieredzējušas partijas veidota valdība būtu bīstama Latvijai

© f64

Salikums valdībā - "Saskaņa" ar kādu jaunu, nepieredzējušu politisko spēku - būtu bīstams Latvijai, šādu viedokli intervijā Latvijas Radio pauda Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vēlēšanu sarakstu līderis, premjers Māris Kučinskis.

Politiķis atkārtoti paziņoja, ka ZZS nestrādāšot un viņš pats noteikti nevadīšot tādu valdību, kurā būtu "Saskaņa".

Kučinskis aicināja uzticēties esošajiem valdošajiem spēkiem. Viņš taisnojās, ka nevar solīt vēlētājiem nezin ko, jo atšķirībā no populistiem viņam šie solījumi arī būs jāpilda. Diemžēl, cilvēki mēdzot ticēt brīnumiem un tad pēc pusgada viļoties.

Runājot par ZZS pārstāvja Aivara Lemberga ietekmi valdībā, Kučinskis apgalvoja, ka tā esot ne lielāka kā citiem partneriem koalīcijā. No Lemberga nākot gan smaga kritika Kučinskim, gan arī labi priekšlikumi. Kučinskis apgalvoja, ka viņa valdībā esot pazudušas politiskās sarunas aizkulisēs, "mežos vai mājās svētdienas vakaros".

Kučinskis nākamajā valdībā noteikti vēlas saglabāt vismaz trīs esošos ZZS ministrus - Andu Čakšu veselības ministra amatā, Raimondu Bergmani aizsardzības ministra amatā, kā arī "ZZS vēlētāji partijai nekad nepiedotu" Zemkopības ministrijas atdošanu citiem politiskajiem spēkiem, un šādā gadījumā amatā paliktu Jānis Dūklavs.