Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Grieķija asi kritizē tās diplomātu izraidīšanu no Krievijas

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Grieķija piektdien asi kritizējusi tās diplomātu izraidīšanu no Krievijas, paziņojot, ka šāds solis ir nepamatots un nelikumīgs.

Grieķija pagājušajā mēnesī izraidīja divus Krievijas diplomātus, jo viņi esot palīdzējuši finansēt protestus pret Grieķijas vienošanos ar Maķedoniju par Maķedonijas nosaukuma maiņu. Šī vienošanā sekmēs Maķedonijas centienus iestāties NATO.

Krievijas amatpersonas ir noraidījušas šīs apsūdzības un apgalvo, ka Grieķijas valdība apsūdz Krievijas diplomātus NATO valstu spiediena ietekmē.

Pirmdien Maskava paziņoja, ka uz šo nedraudzīgo soli atbildēs ar Grieķijas diplomātu izraidīšanu no Krievijas.

Grieķijas Ārlietu ministrijas piektdien izdotajā paziņojumā Krievijas lēmums nodēvēts pat "nelikumīgu un atriebīgu", piebilstot, ka tam nav nekāda pamatojuma.

"Krievijas Ārlietu ministrijas lēmums nav balstīts uz pierādījumiem, kā bija Grieķijas puses," paziņoja ministrija, norādot, ka Atēnas, izraidot krievu diplomātus, rīkojušās, balstoties uz "konkrētiem pierādījumiem par nelegālām aktivitātēm", ko Krievijas amatpersonas un pilsoņi pastrādājuši Grieķijā.

Ministrija pavēstīja, ka "vēlas atgādināt mūsu draugiem krieviem, ka neviena valsts pasaulē nepaciestu mēģinājumus uzpirkt valsts amatpersonas, graut ārpolitiku un iejaukties valsts iekšējās lietās".