Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika

Briselē izveido organizāciju ar mērķi "paralizēt" ES

© Sputnik/Scanpix

Bijušais ASV prezidenta Donalda Trampa politiskais stratēģis Stīvens Banons kopā ar britu eiroskeptiķu līdera Naidžela Farāža bijušo vecāko palīgu Rahimu Kasamu izveidojuši Briselē bāzētu politisku organizāciju, kuras mērķis ir vājināt un galu galā paralizēt Eiropas Savienību (ES), intervijā ziņu aģentūrai "Reuters" sacīja Banons un Kasams.

Mēs nolēmām darbību izvērst no galvenās mītnes Briselē, jo tā ir sirds Eiropas Savienībai - postošākajam spēkam pret nacionālo valstu demokrātiju mūsdienu Rietumos.

Organizācija, kas ir pazīstama ar nosaukumu "The Movement" ("Kustība"), jau darbojas un pieņem darbā līdzstrādniekus, viņi norādīja.

""The Movement" būs mūsu koordinācijas centrs populistu, nacionālistu kustībai Eiropā. Mēs koncentrēsim uzmanību uz to, lai atbalstītu indivīdus un grupas, kurām cita starpā rūp suverenitāte, robežkontrole, darbavietas," sacīja Kasams.

"Mēs nolēmām darbību izvērst no galvenās mītnes Briselē, jo tā ir sirds Eiropas Savienībai - postošākajam spēkam pret nacionālo valstu demokrātiju mūsdienu Rietumos."

Organizācija būs "populistu projekts", kas iecerēts, lai izraisītu "Eiropā tektonisko plātņu kustību", skaidroja Banons.

"Nākamā gada Eiropas Parlamenta vēlēšanas būs liels pārbaudījums kā eiroskeptiķiem, tā reformistiem, un "The Movement" ir vieta, kur tās abas sanāk kopā," sacīja Kasams.

"Politiskais establišments ir gadu desmitiem strādājis ar neskaitāmu NVO atbalstu, rokai roku mazgājot. Mums likās, ka ir pienācis laiks, lai taptu organizācija, kas būtu vienkāršo cilvēku pusē, nevis Eiropas nostiprinātā, lielā biznesa lobēšanas interešu pusē," viņš piebilda.