Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Politika

Dzintars: Šogad vēlēšanu būtiskākais stāsts ir par to, vai "Saskaņa" nokļūs koalīcijā

© f64

Šogad vēlēšanu būtiskākais stāsts ir par to, vai partija "Saskaņa" nokļūs koalīcijā, tādējādi piedaloties nākamās valdības veidošanā, tāpēc nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pēdējā laikā izjūt uzbrukumus kā pret partiju, kas iestājas par to, lai Kremlim lojāli cilvēki netiktu valdībā, uzskata VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars.

Šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Dzintars izteicās, ka priekšvēlēšanu laikā partijai jāsaskaras ar vairākām nepatīkamām situācijām, piemēram, dezinformācijas izplatīšana, kas liecina par to, ka jāsāk bažīties par gaidāmo vēlēšanu ietekmēšanu.

"Saprotiet šajā gadījumā nav stāsts par latvisko partiju savstarpējo cīņu, bet gan par uzbrukumiem partijām, kuras nevēlas pieļaut Kremlim lojālu cilvēku iekļūšanu valdībā. Tāpēc tiek izmantoti dažādi dezinformāciju saturoši materiāli, kas tiek nodoti vienai vai otrai partijai savstarpējo strīdu izraisīšanai, lai tikmēr partija "Saskaņa", kas nav iesaistīta konfliktos, spētu gūt lielāku atbalstu," stāstīja Dzintars.

Dzintars minēja, ka šajā situācijā kā piemērs varētu kalpot Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pārmetumi VL-TB/LNNK, ka minētās partijas politiķi saņēmuši naudu no maksātnespējas administratoriem, piemēram, bijušā maksātnespējas administratora Aigara Lūša.

Jau ziņots, ka Rīgas domes deputāts, bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieks Juris Jurašs (JKP) sola vērsties tiesībsargājošās iestādēs, jo viņa rīcībā nokļuvuši dokumenti par Lūša naudas pārskaitījumiem Nacionālās apvienības politiķiem.

Jurašs aģentūrai LETA pastāstīja, ka viņa rīcībā ir nokļuvusi daļa no Lūša konta izdrukām, kas liecina par pārskaitījumiem "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājam Raivim Dzintaram un VL-TB/LNNK valdes loceklim Imantam Parādniekam un viņa sievai. Pamatojoties uz šo informāciju Jurašs pieļauj, ka Dzintaram, iespējams, pārskaitīti vairāk nekā 100 000 eiro, bet Parādniekiem vairāk nekā pusmiljons eiro. Finansējuma pārskaitīšana, iespējams, notikusi vairāku gadu laikā.

Dzintars jau iepriekš sacīja, ka izskanējušie Juraša apgalvojumi par it kā Lūša naudas pārskaitījumiem nacionālās apvienības politiķiem ir meli.

"Šāda nomelnojoša kampaņa ir bezprecedenta gadījums Latvijas vēsturē un sabiedrībai būtu tiesības zināt, kas ir tās patiesie organizatori. Cerams, ka "Jaunā Konservatīvā partija" to atklās. Lai aizstāvētos pret apmelošanu nacionālā apvienība vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs," uzsvēra Dzintars.