Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Ašeradens: Rudenī izšķirsies Latvijas nākotne

© Sanita Ceirule/ F64 Photo Agency

Rudenī izšķirsies Latvijas nākotne un parlamenta vēlēšanas mūsu valstij nozīmē arī krustceles, uzskata partijas "Vienotības" priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" biedru kopsapulcē Ašeradens sacīja, ka šajās krustcelēs ir iespējami vairāki scenāriji - skaidra eiropeiska izvēle, kas nozīmē Latvijai būt daļai no Ziemeļeiropas, populistiska izvēle Višegradas valstu virzienā vai arī izvēle Austrumu virzienā.

Pašlaik valdot Austrumu kaimiņu diktētās neizdevušās valsts noskaņas, kā arī sociālo tīklu radītā vide, kur ir vienkāršota izpratne par lietu kārtību.

Politiķis pauda, ka katrā priekšvēlēšanu periodā ir savas aktualitātes. Pašlaik valdot Austrumu kaimiņu diktētās neizdevušās valsts noskaņas, kā arī sociālo tīklu radītā vide, kur ir vienkāršota izpratne par lietu kārtību. Viņš arī mudināja vēlētājus būt vērīgiem un domāt līdzi, kas "slēpjas aiz katras partijas izkārtnes". Tāpat vēlētājiem jāapdomā, vai tie politiķi, "kas mainīja partijas kā zeķes", varēs veiksmīgi vadīt valsti.

Ašeradens norādīja, ka "Vienotībā" notikušas fundamentālas pārmaiņas, tā strādā kā vienota komanda. Izveidojot partiju apvienību "Jaunā Vienotība", politiskajām spēka esot arī partneri, uz kuriem var paļauties.

"Vienotības" līderis uzsvēra, ka ir jāpaveic piecas lietas: izglītībai ir jābūt modernai, veselības aprūpei - pieejamai, tiesai - taisnīgai, atalgojumam - cienīgam, bet robežām - pasargātām.

Kā ziņots, sestdien notiek "Vienotības" domes sēde un partiju apvienības "Jaunā Vienotība" biedru kopsapulce, kurā politiķi diskutē par programmu un gatavošanos vēlēšanām.

"Vienotība" kopā ar partijām "Kuldīgas novadam", "Valmierai un Vidzemei", "Tukuma pilsētai un novadam", Jēkabpils partija vēlēšanās startēs apvienībā "Jaunā Vienotība". Par sadarbību ar šo apvienību vēl jāizšķiras Latgales partijai.