Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

"StratCom" direktors: Krievijas vēlas Latvijā iegūt valdību, kas klausītu tās interesēm

© f64

Krievijas interesēs ir Latvijā iegūt tādu valdību, kas klausītu Krievijas pamatinteresēm, šādu viedokli šorīt telekanālā LNT pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra jeb "StratCom" direktors Jānis Sārts.

Sārts atzina, ka saistībā ar nākamajām Saeimas vēlēšanām var sagaidīt ārvalstu iejaukšanās mēģinājumus vēlēšanu kampaņās. Par to ir jādomā, bet nav bailēs jāsastingst, uzsvēra eksperts un norādīja, ka jāapzinās riski, jāsagatavojas un par to jārunā ar sabiedrību.

"StratCom" direktors pieļāva, ka priekšvēlēšanu laikā var būt novērojami ārēji mēģinājumi sagraut atsevišķu politisku grupu imidžu, tomēr visvairāk esot jānodrošinās pret iespējamiem mēģinājumiem sagraut uzticību tam, ka vēlēšanas ir bijušas godīgas un rezultāti ir patiesi. Sārts uzsvēra, ka nosargāt sabiedrības uzticēšanos vēlēšanu rezultātiem ir visbūtiskāk, un viņš domā, ka tas arī tiks izdarīts.

Sārts vērtēja, ka Latvijas sabiedrība kopumā uz Eiropas fona ir pietiekami spējīga atpazīt viltus ziņas vai vismaz tai ir apjausma, ka viltus informācija pastāv.

NATO centra vadītājs atzīmēja, ka šonedēļ aizvadītajā "StratCom" konferencē eksperti diskutējuši un pauduši bažas, vai tehnoloģiju ietekmē nākotnē ārējā ietekme uz cilvēku politiskajiem lēmumiem būtiski neaugs un vai vispār pastāvēs cilvēku brīvā griba, jo arvien palielinās izpratne par to, kā cilvēki pieņem lēmumus un kā tos ietekmēt.