Krievija pilnībā piekrīt Latvijas viedoklim par pie vēstniecības Maskavā notikušo

© F64

Maskavā trešdien notikušais incidents pie Latvijas vēstniecības tika sarīkots, lai kaitētu Latvijas un Krievijas attiecībām, šādu viedokli pēc ceturtdien notikušās tikšanās ar Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāru Andreju Pildegoviču LNT raidījumam "Ziņas sešos" pauda Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjavons.

"Mūsu viedoklis pilnībā saskan ar Latvijas ĀM viedokli. Piekrītu ministram, ka tā ir provokācija. Turklāt to ir īstenojuši aktīvisti, kuri pārstāv Krievijā aizliegto nacionālboļševiku partiju. Tā ir galēji radikāla politiska organizācija, kura Krievijā darbojas nelegāli. Tas ir pašsaprotami, ka šīs prettiesiskās darbības ir mērķētas, lai mūsu attiecības ar Latviju tiktu kompromitētas," sacīja vēstnieks Lukjanovs.

Jau ziņots, ka Pildegovičs ceturtdien uzaicināja Krievijas vēstnieku Latvijā, lai paustu stingru nosodījumu par 9.maijā notikušo uzbrukumu Latvijas vēstniecībai Krievijā.

Tā kā uzbrukuma rezultātā tika nodarīti bojājumi vēstniecības ēkas fasādei, Pildegovičs pieprasīja Krievijas pusei nodrošināt to novēršanu.

"Mūsu viedoklis pilnībā saskan ar Latvijas ĀM viedokli. Piekrītu ministram, ka tā ir provokācija.''

Trešdien ap plkst.17.30 pie vēstniecības ēkas ieradušās četras vai piecas personas, kuras, izmantojot dūmu sveces un signālraķetes, apmētājušas ēku. Viens no likumpārkāpējiem ar melnas krāsas baloniņu mēģinājis appūst vēstniecības ēkas sienu, taču paspējis uzrakstīt tikai burtu "S".

Par uzbrukumu Latvijas vēstniecībai Maskavā aizturētie nacionālboļševiki apsūdzēti sīkajā huligānismā, paziņojis nacionālboļševiku partijas "Cita Krievija" preses dienests.

Uzbrukums Latvijas vēstniecībai, apmētājot to ar dūmu svecēm, sarīkots, lai protestētu pret to, ka Latvijā aizturēts nacionālboļševiku aktīvists Vladimirs Lindermans, norāda partijas "Cita Krievija" preses dienests.

Lindermans tika aizturēts 8.maijā saistībā ar uzrunu 31.martā notikušajā Latvijas Krievu savienības (LKS) un "Krievu skolu atbalsta štāba" rīkotajā pasākumā ar nosaukumu "Vislatvijas vecāku sapulce", kurā viņš uzstājies pret izglītības krievu valodā likvidēšanu. Tiesa viņam piemērojusi apcietinājumu.

Politika

Lietuvas sarunas ar Vācijas bruņojuma rūpniecības uzņēmumu "Rheinmetall" par munīcijas ražotni turpinās, tādēļ tās būvniecības Radvilišķu rajonā, valsts ziemeļos, sākums varētu aizkavēties, paziņoja Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.

Svarīgākais