Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Politika

Premjers visvairāk slavē Zaļās partijas deleģētos ministrus

© F64

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ir visvairāk apmierināts ar Latvijas Zaļās partijas (LZP) deleģēto ministru darbu valdībā.

Kučinskis uzrunā LZP kongresā norādīja - ja vaicā, ar kuras partijas ministru darbu premjers visvairāk apmierināts, tad viņš nešauboties atbild, ka tā ir Zaļā partija. Vienlaikus valdības vadītājs akcentēja, ka spēks ir kopībā - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) partiju sadarbībā.

Premjers uzteica aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa sniegumu, norādot, ka viņš ir "izcils savā amatā", "profesionālis savā vietā". Kučinskis piebilda, ka negrib prognozēt valdības sastāvu pēc vēlēšanām, tomēr uzskata, ka Bergmanim būtu jāturpina pildīt aizsardzības ministra pienākumus.

Savukārt veselības ministrei Andai Čakšai valdības vadītājs pateicās par drosmi un spēju nesalūzt. Kučinskis norādīja, ka viņam kā premjeram būtu svarīgi, lai Čakša startētu ZZS Rīgas sarakstā. Tikai Rīgā var izvērtēt nozares reformu pareizību, novērtējot vēlētāju atbalstu, akcentēja premjers.

Vienlaikus Kučinskis akcentēja ZZS zīmola nozīmi, jo vēlētāji augsti vērtējot kopā būšanas spēku. Kučinskis arī uzvēra, ka viņam kā vērotājam liekas, ka LZP daudz kas vēl nav izrunāts, bet kongress ir iespēja to izdarīt.

Savukārt Latvijas Zemnieku savienības līderis Augusts Brigmanis, uzrunājot kongresu, pauda, ka būtu nepadarīta darba sajūta, ja ZZS Saeimas vēlēšanās neiegūs vairāk par 30 deputātu mandātiem.

Kā ziņots, LZP kongresā šodien tiks skatīts rosinājums atteikties no līdzpriekšsēdētāju amatiem, lai politiskā spēka statūtus labāk saskaņotu ar politisko partiju likumu.

LZP ir viena no ZZS veidojošajām partijām.