Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Jurkāns skarbi kritizē Vējoni: Tas ir nožēlojami

© F64

Bijušais Latvijas ārlietu ministrs Jānis Jurkāns sociālajā tīklā Facebook paudis visnotaļ skarbu viedokli par prezidenta Raimonda Vējoņa vizīti ASV.

Jurkāns kritizē Vējoņa angļu valodas prasmes, taču vairāk par to runas saturu,, ko Vējonis teica vizītes ASV laikā.

"Mani varbūt tik ļoti nesatrauktu angļu valoda ar malēnieša akcentu, cik runas saturs. Vējoņa runas saturs der "mutual admiration” klubā - savstarpējas apbrīnas klubiņā.
Laikā, kad Latviju apsūdz netīros darījumos ar vēl netīrākiem darījumu partneriem; laikā, kad starptautiski tiek grauta ticamība Latvijas bankām kā nekad agrāk - prezidentam vajadzēja vismaz mēģināt pārliecināt sabiedrību par pasākumiem, kurus Latvija veic cīņā pret korupciju. Tā vietā prezidents "pauž lepnumu" Trampam par mūsu vērienīgiem uzņēmējdarbības sasniegumiem, kas radījuši vairāk nekā 2000 darbavietu ASV. Tas ir nožēlojami attiecībā pret tiem tūkstošiem, kuri ir zaudējuši darbu Latvijas bankās," raksta Jurkāns.

Tāpat viņš pauda uzskatu, ka ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās laikā ar Baltijas valstu prezidentiem netika izmantotas visas iespējas.

"Šī tikšanās ieies vēsturē kā “vēsturisks samits ar vēsturiski neizmantotām iespējām.” Deklarāciju, kas sastāv no daiļrunīgiem epitetiem, uz robežstaba neuzspraudīsim! Ņemot vērā ASV un Krievijas saspīlētās attiecības un Trampa vēlmi šo spriedzi mazināt, vai Latvija nevarēja piedāvāt uzņemties vidutāja lomu šādām sarunām? Kurš vēl, ja ne Latvija, pārzina Krievijas politiski ekonimisko klimatu un krievu cilvēka mentalitāti (par ģeogrāfiju nemaz nerunājot - mēs zinām, cik tūkstoši deportēto latviešu ir izstaigājuši Sibīrijas plašumus)? Protams, uzņemties atbildību ir sarežģītāk nekā stāvēt politiski izaicinošā pozā. Viss šis plaši izreklamētais un kritizētais vēsturiskais pasākums diemžēl ir bez vēsturiska piepildījuma."