Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Politika

Dienvidkorejas prezidents: Ziemeļkoreja vēlas sarunas ar ASV

© KCNA

Ziemeļkoreja vēlas sarunas ar ASV, svētdien, atsaucoties uz augsta Ziemeļkorejas ģenerāļa teikto, sacīja Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins.

Muns tikās ar ģenerāli Kimu Jončholu un viņa delegāciju pirms ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijas.

Kims sacījis, ka Phenjanai ir "pietiekami stipra vēlme rīkot Ziemeļkorejas-ASV dialogu", vēsta ziņu aģentūra "Yonhap", citējot Muna pārstāvi sakariem ar presi.

ASV prezidents Donalds Tramps atbalsta arvien striktāku sankciju noteikšanu Ziemeļkorejai, šādi cenšoties panākt, ka Phenjana atsakās no savām kodolieroču un raķešu programmām.

Jau vēstīts, ka Phjončhanas olimpiskās spēles ir atkausējušas abu valstu līdz šim ļoti saspīlētās attiecības. Dienvidkoreja un Ziemeļkoreja zem viena karoga soļoja olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, kā arī ar apvienoto Korejas komandu piedalījās sieviešu hokeja turnīrā.

Tāpat olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju apmeklēja Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna māsa Kima Jočena, kļūstot par pirmo Ziemeļkorejas valdošās ģimenes locekli, kas apmeklējusi Dienvidkoreju kopš Korejas kara beigām 1953.gadā.

Scanpix

Phjončhanas Ziemas olimpiskās spēles norisinās tikai 80 kilometrus uz dienvidiem no demilitarizētās zonas, kas sadala Korejas pussalu.