Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Pagaidām Saeimā nav būtisku iebildumu pret Maizīša kandidatūru

© Kaspars Krafts/ F64 Photo Agency

Saeimā pārstāvētie politiķi pašlaik nepauž iebildumus pret Jāņa Maizīša atkārtotu apstiprināšanu Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītāja amatā, tomēr parlamenta frakcijas vēl apspriedīs šo jautājumu.

"Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri aģentūrai LETA sacīja, ka šo jautājumu izvērtēs frakcija, bet līdz šim "Vienotības" politiķiem nebija pretenziju pret Maizīša kandidatūru.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka frakcija varētu aicinātu Maizīti uz sēdi. Nacionālās apvienības deputātiem ir gan atbalstoši, gan skeptiskāki viedokļi, tāpēc šis jautājums vēl tiks izrunāts.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze aģentūrai LETA arī pauda, ka šis jautājums tiks izrunāts ZZS Saeimas frakcijā.

Opozīcijā esošās "Saskaņas" frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs arī skaidroja, ka šis jautājums jālemj frakcijā. Urbanovičs norādīja, ka viņam personīgi iebildumu pret Maizīša kandidatūru nav, tomēr tas neko nenozīmējot, ja lēmums jāpieņem frakcijā.

Ņemot vērā, ka arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir paudis atbalstu Maizīša kandidatūrai, tad sagaidāms, ka arī Latvijas Reģionu apvienība lems par atbalstu viņa apstiprināšanai SAB direktora amatā, aģentūrai LETA sacīja LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga. Politiskā spēka deputāti arī iecerējuši tikšanās reizē iztaujāt Maizīti par ar valsts drošības jomu saistītiem jautājumiem.

Kā ziņots, Nacionālā drošības padome šodien nolēma izvirzīt pašreizējo SAB direktoru Maizīti arī nākamajām pilnvaru termiņam.

Pašreizējais Maizīša pilnvaru termiņš beidzas maijā. Maizītis SAB priekšnieka amatā tika apstiprināts 2013.gada 14.martā. Pienākumus viņš sāka pildīt tā paša gada 2.maijā. SAB direktoru ieceļ amatā uz pieciem gadiem.

Kandidātu SAB vadītāja amatam izvirza Nacionālā drošības padome, bet gala lēmumu par šo jautājumu pieņem Saeima.