Ministru kabinets pārcelsies uz Daugavpili

© F64

Kārtējā Ministru kabineta sēde 16.maijā notiks Daugavpilī, lai diskutētu par Latgales reģiona izaugsmei aktuāliem jautājumiem un tuvinātu valdības darbu un pieņemtos lēmumus sabiedrībai.

Ministru kabineta sēdes darba kārtībā būs jautājumi par finansējuma palielināšanu valsts ceļu tīklam, atbalstu ražošanas un lauksaimniecības attīstībai, augstākās izglītības pārvaldības modernizāciju un arī Daugavpils pilsētas attīstības perspektīvām.

Valdības sēde Daugavpilī būs atklāta interesentiem. Tajā piedalīties aicināti gan pašvaldības, gan dažādu valsts iestāžu un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Tāpat sēdi apmeklēt aicināti arī iedzīvotāji, kuriem ir interese klātienē tuvāk iepazīt valdības ikdienas darbu.

Izbraukuma sēdē Daugavpilī valdība plāno skatīt vairākus Latgales reģionam aktuālus jautājumus, tostarp rīcības plāna Latgales reģiona izaugsmei 2015.-2017.gadā ieviešanu un plāna turpinājumu pēc 2017.gada, Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju attīstības projektiem Latgalē, tiesu darbības teritorijas reformu Latgales reģionā, ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstību Latgalē, kā arī atbalstu zivsaimniecībai, lauksaimniecībai un lauku attīstībai Latgales reģionā.

Iepriekšējā valdības izbraukuma sēde norisinājās pagājušā gada novembrī Liepājā, kad turpināta pirms gandrīz desmit gadiem iesāktā iniciatīva par valdības izbraukuma sēžu organizēšanu. Pirms tam izbraukuma sēde notika 2007.gadā Valmierā.

Svarīgākais