Iespējams, no 1.jūnija bēgļi pabalstu saņems, ja iesaistīsies nodarbinātības pasākumos

© F64

Grozījumu, kas paredzēs bēgļu pabalsta izmaksu sasaistīt ar dalību nodarbinātības pasākumos, spēkā stāšanās datumu varētu noteikt 1.jūniju.

Šo datumu sarunā ar aģentūru LETA minēja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (VL-TB/LNNK). Viņa gan norādīja, ka spēkā stāšanās laiku, par ko lemt komisijai, būs jāpiedāvā atbildīgajām institūcijām - Iekšlietu ministrijai un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei.

Pastāv iespējai Saeimas komisijai par likumprojektu vienoties otrdienas, 4.aprīļa, sēdē, taču precīzi to nevar prognozēt, norādīja Laizāne. Atbildīgā darba grupa ir ziņojusi, ka ir panākta konceptuāla vienošanās par izskatāmajiem priekšlikumiem, bet vēl par tiem būs diskusija komisijas sēdē.

Kā viens no jautājumiem, kas apspriests plašāk, ir deputāta Jāņa Dombravas (VL-TB/LNNK) priekšlikums, kas paredz, ka vienreizējo finansiālo atbalstu nevarēs saņemt personas, kurām piederēs vērtspapīri, izmantojams īpašums vai naudas līdzekļu uzkrājumi virs 128 eiro. Parlamentārietis savos priekšlikumos paredzējis gan objektīvus izņēmumus, piemēram, šo atbalstu varēs sniegt, ja bēglim piederošais īpašums atradīsies valstī vai reģionā, kurā būs iestājušies apstākļi, kas neļaus to izmantot.

Likumprojekts pašlaik tiek gatavots izskatīšanai Saeimā galīgajā lasījumā.

Cilvēktiesību komisijas sēde notiks plkst.10 Pieprasījumu komisijas sēžu zālē Jēkaba ielā 16, 303.telpā.

Politika

Krievijas troļļu ferma ir radījusi un izplatījusi nepatiesu apgalvojumu, ka viceprezidente Kamala Herisa 2011. gada jūnijā bija iesaistīta ceļu satiksmes negadījumā, kura rezultātā tika paralizēta 13 gadus veca meitene, atsaucoties uz “Microsoft” paziņojumu, vēsta raidsabiedrība “CBS News”.

Svarīgākais