Saeima vērtēs e-veselības ieviešanas progresu

© Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē šodien tiks spriests par e-veselības ieviešanas progresu kopš 2017.gada 31.janvāra.

Sanāksme notiks Jēkaba ielā 6/8, 306.telpā no plkst.12. Uz komisijas sēdi aicināti Veselības ministrijas (VM), Finanšu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), Valsts kontroles un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) pārstāvji.

Kā ziņots, publiskajā telpā izskanējuši dažādi aspekti par e-veselības sistēmas ieviešanu.

VARAM pārstāvji februāra vidū norādīja, ka e-veselības sistēmas darbību var turpināt, tomēr nekavējoties ir jāizstrādā sistēmas uzlabošanas pasākumu plāns, jo daļai no sistēmas funkcionalitātēm un e-pakalpojumiem konstatētas atkāpes no noteikto prasību realizācijas.

Tāpat Centrālā finanšu un līgumu aģentūra pieņēmusi lēmumu, kurā par neatbilstoši veiktiem atzīti maksājumi 586 000 eiro jeb 5,78% no e-veselības projektā ieguldītā finansējuma. VM gan norādīja, ka apsvērs iespēju šo lēmumu pārsūdzēt.

No otras jau vēstīts, ka e-veselības sistēmā un valsts pārvaldes pakalpojumu portālā "latvija.lv" iedzīvotājiem februāra vidū bija pieejami 13 dažādi veselības nozares e-pakalpojumi, kas nodrošina iespēju ātri un ērti noskaidrot ar savu veselībusaistītu informāciju, aģentūru LETA informēja Nacionālajā veselības dienestā.

Svarīgākais