Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Politika

Mūrniece piedalīsies Leģionāru piemiņas dienas pasākumos

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Pirmkārt, leģionāriem 16. martā ir tiesības pieminēt savus kritušos biedrus, arī Nacionālās apvienības biedri dosies uz piemiņas pasākumiem, LNT raidījumam “900 sekundes” pastāstīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā.

I. Mūrniece uzskata, ka arī ministri var brīvi pieminēt kritušos karavīrus. Saeimas priekšsēdētāja dosies uz Lestenes piemiņas pasākumiem.

Vienmēr jābūt gataviem provokācijām, un Krievija savu ietekmi joprojām vēlas nostiprināt Gruzijā, Ukrainā un arī Latvijā, uzskata I. Mūrniece. Politiķe cer, ka drošības dienesti novērsīs provokācijas iespēju 16. martā. “Nosodām gan Padomju savienības, gan nacistiskās Vācijas noziegumus, bet pieminam kritušos Latvijas karavīrus,” raidījumam skaidro Saeimas priekšsēdētājs.

Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs atklājis, ka sagaida “atkusni” Latvijas un Krievijas attiecībās. I. Mūriece norāda, ka šādu lēmumu nepieņem vēstniecība Latvijā, bet gan Krievijas valdība. Pašlaik nekas par to neliecinot.