MK diskutēs par NVO līdzdalību lēmumu pieņemšanā

© Lauris Aizupietis/ f64 photo agency

Šodien Ministru kabinetā (MK) diskutēs par nevalstisko organizāciju (NVO) līdzdalību lēmumu pieņemšanā, informēja MK.

Konference "Līdzdalība=partnerība" notiks plkst.12 MK telpās.

Konferenci atklās Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Tāpat konferences dalībniekus uzrunās Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš, Memoranda padomes vadītāja vietniece, biedrības "Ascendum" valdes priekšsēdētāja Zaiga Pūce, biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" direktora pienākumu izpildītāja Kristīne Zonberga un Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumos Ilmārs Šņucins.

Diskusiju mērķis ir vienoties par Memoranda padomes triju gadu prioritātēm. Tās laikā būs iespējams uzzināt par NVO līdzdalību un panākumiem 2016.gadā, Memoranda darbības rezultātiem, kā arī nevalstiskā sektora finanšu rādītājiem.

Paredzēta arī jaunu nevalstisko organizāciju pievienošanās NVO un Ministru kabineta sadarbības memorandam.

Tāpat NVO un valsts pārvaldes pārstāvji darba grupās diskutēs par interešu pārstāvniecības efektivitāti, finanšu pieejamību un ilgtspēju, kā arī Memoranda padomes darba efektivitāti - Memoranda padomi kā līdzdalības instrumentu.

No 30.janvāra līdz 6.februārim ikviena NVO varēja balsot par Memoranda padomes kandidātiem ar pilnvaru termiņu no šā gada 1.marta līdz 2018.gada 30.augustam. Ņemot vērā balsojuma rezultātus, Memoranda padomē ievēlēti Ieva Krūmiņa, Mārtiņš Šteins, Kristīne Zonberga, Āris Ādlers, Daiga Zaķe, Zaiga Pūce, Jānis Volberts un Edgars Treibergs.

Nevalstiskais sektors Memoranda projekta gatavošanu rosināja 2005.gada 13.janvārī pēc 21 NVO pārstāvju tikšanās ar Ministru prezidentu. Tā mērķis ir sekmēt efektīvas un sabiedrības interesēm atbilstošas valsts pārvaldes darbību, iesaistot pilsonisko sabiedrību lēmumu pieņemšanā. Memoranda parakstīšana ar 57 NVO dalību notika 2005.gada 15. jūnijā. Patlaban memorandu ir parakstījušas vairāk nekā 400 organizācijas.

Svarīgākais