Ukrainas valsts sekretārs: Valsts gatava ieviest nepieciešamās reformas

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

eformu ieviešana prasa ilgu laiku, taču bez tām nav iedomājama Ukrainas tālāka attīstība, tā šodien Ārlietu ministrijā notikušajā publiskajā diskusijā "Latvijas un Ukrainas diplomātisko attiecību 25 gadi - veikums un sadarbības perspektīvas" pauda Ukrainas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrijs Zajacs.

Viņš vairākkārt norādīja uz notiekošo Ukrainā, norādot, ka Ukrainas karavīri cīnās ne tikai par savu valsti, bet arī par Eiropas Savienību (ES) un tās vērtībām. Vienlaikus viņš atzina, ka Ukraina jau pašlaik strādā pie nepieciešamo reformu ieviešanas, tostarp korupcijas apkaršanas jomā, atzīstot, ka progress nav ātrs un viegls, taču bez tām nav iespējama valsts tālāka attīstība.

Ukrainas valsts sekretārs arī pateicās Latvijai par tās nemainīgi pausto atbalstu Ukrainai vairāku gadu garumā, paužot viedokli, ka Latvijas balsij Briselē tiekot pievērta īpaša uzmanība.

"Mēs pateicamies par atbalstu un varu apliecināt, ka Ukrainas paveiktais apliecina tās apņēmību ieviest reformas. Mums šis ceļš vienkārši ir jāturpina," viņš sacīja, atgādinot, ka Ukrainas pilsoņi par šādu izvēli samaksājuši augtu cenu.

Savukārt Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs norādīja, ka Latvija ir gatava dalīties savā pieredzē gan attiecībā uz kļūdām, gan sasniegumiem. Vienlaikus viņš arī sacīja, ka saredz sadarbības attīstību digitālajā, mediju, kā arī banku sektorā.

Tāpat Pildegovičs norādīja, ka Austrumu partnerība, kā arī Asociācijas līgums ir pavēris lielākas iespējas abu valstu attiecībām, tostarp arī tirdzniecības jomās, kas nes labus rezultātus.

LETA jau vēstīja, ka šā gada aprīlī gaidāma arī Ukrainas prezidenta Petro Porošenko vizīte Latvijā, kas notiks pēc Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa iepriekš izteikta ielūguma.