Krievijas opozicionārs Navaļnijs atzīts par vainīgu "Kirovļes" lietā

© AP/Scanpix

Ārvalstu mediji ziņo, ka tiesa Krievijā atzinusi Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju par vainīgu "Kirovļes" lietā, norādot, ka opozicionārs organizējis svešas mantas izlaupīšanu.

Kirovas pilsētas tiesas lēmums liedz Navaļnijam iespēju kandidēt gaidāmajās Krievijas prezidenta vēlēšanās 2018. gadā. Arī soda atcelšanas situāciju nevarētu mainīt.

Navaļnijs noraidījis apsūdzības ir politisks triks, lai liegtu viņam piedalīties Krievijas prezidenta vēlēšanās. Politiķim piespriests piecu gad ilgs nosacīts cietumsods.

Tiesa norāda, ka 2009. gadā, pildot Kirovas apgabala gubernatora padomnieka pienākumus, Navaļnijs piespiedis kokmateriālu uzņēmuma "Kirovļes" vadītāju Vjačeslavu Opaļevu noslēgt neizdevīgu līgumu par kokmateriālu piegādi Vjatkas mežrūpniecības uzņēmumam. Kokmateriāli pārdoti par zemāku nekā tirgus vērtība, radot 500 000 dolāru zaudējumus.

Par vainīgu noziegumā arī atzīsts Vjatkas mežrūpniecības uzņēmuma vadītājs Pjotrs Oficerovus.

Politika

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais