Koalīcijas partijas vienosies par darbu priekšvēlēšanu laikā

© Kaspars Krafts/ F64 photo Agency

Partija "Vienotība", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) 6.februārī plkst.14 Saeimas Viesu zālē parakstīs memorandu, kas paredzēs saskaņot un koordinēt partiju aktivitātes priekšvēlēšanu posmā, kā arī pēc vēlēšanām neveidot koalīciju ar partiju "Saskaņu" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR).

Partijas "Vienotība" preses sekretāre Laila Timrota aģentūru LETA informēja, ka memorands tiks parakstīts pēc Rīgas mēra amata kandidāta Viļņa Ķirša (V) aicinājuma. Memorandu parakstīs koalīcijas partiju priekšsēdētāji un izvirzītie Rīgas mēra amata kandidāti.

Partiju vienošanās paredz saskaņot un koordinēt partiju aktivitātes priekšvēlēšanu posmā, savukārt pēc vēlēšanām izveidot koalīciju, kurā trīs partijas atbildību par pārvaldību galvaspilsētā uzņemtos solidāri un proporcionāli vēlēšanu rezultātiem, par citu politisko spēku iesaisti Rīgas domes koalīcijā vienojoties pēc vienprātības principa, vienlaikus paredzot neveidot koalīciju ar "Saskaņu" un "GKR".

Jau ziņots, ka "Vienotība" kā Rīgas mēra amata kandidātu izvirzījusi Saeimas deputātu Vilni Ķirsi, ZZS - arī deputātu, ZZS valdes priekšsēdētāju Armandu Krauzi, bet VL-TB/LNNK - Rīgas domes deputāti Baibu Broku.

Politika

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais