Saeimas komisijā spriedīs par e-veselības ieviešanas progresu

© Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē šodien tiks apspriests e-veselības ieviešanas progress līdz decembra sākumam.

Sēde notiks plkst.12 šīs komisijas un Eiropas lietu komisijas sēžu zālē Jēkaba 6/8, 306.telpā.

Uz sanāksmi aicināti Veselības ministrijas (VM), Finanšu ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji.

Kā ziņots, VARAM pārbaudot Nacionālā veselības dienesta (NVD) īstenotā e-veselības projekta funkcionalitāti, atklājusi virkni nepilnību. Pārbaudes rezultātā sniegtas vairāk nekā 20 rekomendācijas sistēmas ērtuma un lietojamības pilnveidošanai.

VARAM norāda, ka e-veselības sistēmas pilnvērtīga izmantošana sagaidāma tikai pēc tam, kad darbam ar e-veselības sistēmu būs integrētas ārstniecības iestāžu un aptieku informācijas sistēmas.

Savukārt VM pēc tam uzsvēra, ka e-veselības sistēma ir funkcionējoša. "Kopumā vērtējam VARAM atzinumu kā pozitīvu attiecībā uz e-veselības sistēmas funkcionalitāti. Esam apņēmības pilni sistēmu padarīt vēl ērtāku un vieglāk lietojamu, kas ir būtiski, lai e-veselības sistēma kļūtu par izmantojamu rīku," norādīja veselības ministres padomniece e-veselības projekta jautājumos Ilze Āboliņa.