Baltijas valstu ministri Tallinā parakstīs trīspusēju "Rail Baltica" līgumu

© F64

Šodien Baltijas valstu ministri Tallinā parakstīs trīspusēju līgumu par projekta "Rail Baltica" turpmāko virzību un tiksies ar Eiropadomes prezidentu Donaldu Tusku, informēja Ministru kabinetā.

Plānots, ka Baltijas premjerministru tikšanās laikā tiks parakstīts trīspusējs līgums par projekta "Rail Baltica" turpmāko virzību, kā arī premjeri apspriedīs jautājumu par transporta savienojumu turpmāko attīstību.

Latvijas valdība likumprojektu par Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valdības līgumu par "Rail Baltica" dzelzceļa savienojuma izveidi atbalstīja 24.janvāra sēdē. Savukārt pēc līguma parakstīšanas Tallinā to paredzēts nodot ratifikācijai Saeimā.

Tāpat plānota Ministru prezidenta Māra Kučinska, Igaunijas premjerministra Jiri Ratasa un Lietuvas premjerministra Sauļa Skverneļa tikšanās ar Eiropadomes prezidentu Donaldu Tusku.

Tikšanās laikā ar Tusku iecerēts apspriest jautājumus, kas skar sagatavošanos Maltas un Romas samitiem Eiropas Savienības Padomē, sadarbības perspektīvas ar Austrumu partnerības valstīm, kā arī Eiropas drošības un aizsardzības politiku.

Baltijas Ministru padomes sanāksmes laikā paredzēts spriest arī par drošības stiprināšanu reģionā, kā arī enerģijas tirgus attīstību.

Politika

Nacionālā apvienība (NA) sākusi vākt parakstus, lai nosūtītu divus Saeimas deputātus no partijas "Stabilitātei" frakcijas - Jefimiju Klementjevu un Viktoru Pučku - uz valsts valodas prasmes pārbaudi, jo neesot pārliecības par viņu latviešu valodas zināšanām tādā līmenī, lai varētu pildīt deputāta pienākumus.