Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika

Izsludināts konkurss uz Saeimas Analītiskā dienesta vadītāja amatu

© Lauris Aizupietis/ f64 photo agency

Saeima izsludinājusi konkursu uz Saeimas Analītiskā dienesta vadītāja amatu, izvirzot pretendentiem virkni prasību, tai skaitā arī pieredzi kolektīva vadīšanā un pētnieciskajā darbā.

Vakancei var pietiekties līdz 31.janvārim.

Prasības pretendentiem ir maģistra grāds, kas vēlams ekonomikas, finanšu, politikas vai tiesību zinātņu jomā. Tiek sagaidīta pieredze kolektīvu, kas veic pētniecisko darbu, vadīšanā, vismaz piecu gadu pieredze pētnieciskajā darbā, vismaz vienas svešvalodas - angļu, franču vai vācu - zināšanas vienā no augstākajiem līmeņiem, kā arī valsts valodas zināšanas augstākajā līmenī.

Tāpat kandidātam vēlama pieredze valsts pārvaldē, kopīgu pētījumu veikšanā ar citām institūcijām, tostarp starptautiskajām, un nozarei atbilstošas publikācijas. Kandidātam nepieciešama arī speciālā atļauja pieejai valsts noslēpumam. Oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētas arī citas prasības amata pretendentam.

Analītiskā dienesta vadītāja galvenie pienākumi būs plānot, vadīt, organizēt un koordinēt Saeimas Analītiskā dienesta darbu, nodrošināt tam noteikto funkciju izpildi, analītisko pētījumu izstrādi, vadīt pētnieciskās un analītiskās funkcijas nodrošināšanas sistēmas un metodikas izveidi, nodrošināt tās īstenošanu un pilnveidošanu, kā arī atbalstu ārējo pētījumu pasūtīšanas (iepirkuma) procesā un uzraudzīt pieaicināto pētnieku un ekspertu darbu.

Dienesta priekšniekam būs jānodrošina starpinstitucionālā sadarbība pētījumu izstrādes procesā un patstāvīgi jāveic pētījumi kompetences jomās. Tāpat pienākumos būs nodrošināt publikāciju sagatavošanu un pētījumu publiskošanu, kā arī Saeimas pētnieciskās, informatīvās un Bibliotēkas darbības funkcijas.

Nepieciešamie dokumenti, tajā skaitā dzīves gājuma apraksts, pretendentiem jāiesniedz personīgi Saeimas Dokumentu nodaļas lietvedībā vai jānosūta pa pastu Saeimas Personāla nodaļai.

Kā ziņots, parlamenta Prezidijs ir apstiprinājis jaunas parlamenta struktūrvienības - Analītiskā dienesta - nolikumu, kas stāsies spēkā no 1.marta, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Analītiskā dienesta mērķis būs nodrošināt aprakstošu un analītisku pētījumu veikšanu, lai uzlabotu Saeimā izskatāmo likumprojektu kvalitāti, novērtētu Saeimā pieņemto likumu efektivitāti, kā arī sniegtu atbalstu likumdevējam lēmumu pieņemšanas procesā un kontrolē pār izpildvaru.