Koalīcijai nav mainījies viedoklis par NEPLP locekļu amatu kandidātiem

© Nora Krevneva, F64 Photo Agency

Koalīcijas politiķi joprojām kā iespējumus favorītus Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu amatiem min Ivaru Āboliņu, Guntu Līdaku, Patriku Grīvu un Ievu Beitiku.

Kā šodien pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes sacīja komisijas priekšsēdētājs Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK), Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šonedēļ lems par četru NEPLP locekļu kandidātu virzīšanu apstiprināšanai parlamentā. Politiķis uzsvēra, ka visiem NEPLP kandidātiem ir atbilstoša kvalifikācija, lai kandidētu uz šo amatu, bet par četriem kandidātiem, ko virzīt apstiprināšanai parlamentā vēl lems komisija.

Jau iepriekš politiķi neoficiāli pauda, ka starp favorītiem uz šiem amatiem varētu būt Āboliņš, Līdaka, Grīva un Beitika.

Jansons arī šodien sacīja, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK simpatizē Āboliņa kandidatūrai. "Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns sacīja, ka šis politiskais spēks varētu atbalstīt Beitikas kandidatūru.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāts Valters Dambe, kurš strādā par Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, aģentūrai LETA sacīja, ka atbalsta Āboliņa, Līdakas, Grīvas un Beitikas kandidatūras. Viņš norādīja, ka aicinās arī ZZS frakciju paust atbalstu šiem pretendentiem. Politiķis skaidroja, ka ZZS vēl būs jāpieņem lēmums, kurus kandidātus atbalstīt.

Saeima par NEPLP locekļu apstiprināšanu amatā lems ceturtdien, 19.janvārī.

Kā ziņots, 2.februārī pilnvaras beidzas četriem no pieciem NEPLP līdzšinējiem locekļiem. Starp kandidātiem uz NEPLP ir žurnāla un portāla "Ir" ārštata autore Sanita Upleja-Jegermane, bijušais VSIA "Latvijas Televīzija" programmu daļas satura redaktors Āboliņš, Latvijas Raidorganizāciju asociācijas izpilddirektore Līdaka, SIA "Hansa Investment Club HIC" valdes priekšsēdētājs Nikolajs Lācis, SIA "Randala" valdes loceklis un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzēja Beitika, kā arī SIA "Platforma Filma" valdes priekšsēdētājs, filmas producents, TV reklāmas producente un kampaņu vadītāja Aija Ansone, Politikas centru apvienības atvērtai sabiedrībai direktore Vita Anda Tērauda, producēšanas un mārketinga kompānijas "beach.lv" dibinātājs, producents Grīvs, pašreizējais NEPLP loceklis Dainis Mjartāns un žurnāliste Žanna Helmane.

Politika

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais