ĀM japāņu vai korejiešu valodas pratējam piedāvā bruto algu no 750 eiro

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Ārlietu ministrija (ĀM) izsludinājusi konkursu uz vecākā referenta amata vietām darbam diplomātiskajā un konsulārajā dienestā uz nenoteiktu laiku, atalgojumā piedāvājot bruto mēnešalgu no 750 eiro līdz 890 eiro, liecina liecina "Latvijas Vēstnesī" publicētā informācija.

Ministrija no pretendentiem sagaida spēju orientēties ārpolitikā, starptautiskajās attiecībās, aktuālajos Eiropas Savienības (ES) darba kārtības jautājumos, kā arī starptautiskajā ekonomikā un tirdzniecības politikā. Tāpat pretendentiem jābūt augstākajai izglītībai un atbildībai Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām un Diplomātiskā un konsulārā dienesta likuma 3.panta sestās daļas prasībām.

Attiecībā uz svešvalodu zināšanām, ministrija no potenciālajiem kandidātiem sagaida, ka tie angļu valodu pārvaldīs C1 līmenī, kā arī tiem būs japāņu vai korejiešu valodu zināšanas. Labas krievu valodas zināšanas tikšot uzskatītas par priekšrocību.

ĀM arī vēlas, lai pretendentiem būtu sarunu vešanas un saskarsmes prasmes, kā arī spēja strādāt paaugstināta stresa apstākļos un iekļauties ierobežota laika termiņos.

Galvenajos amata pienākumos ietilpst nodrošināt Latvijas valstspiederīgo un juridisko personu interešu aizsardzību ārvalstīs, kā arī nodrošināt Latvijas institūciju starptautiskos sakarus.

Amata kandidātiem arī jārēķinās, ka tiem būs regulāri jāapkopo un jāanalizē informācija par iekšpolitiskajām un ārpolitikas norisēm atbildības valstīs vai jomās, kā arī aktualitātēm reģionālās sadarbības ietvaros un jāveic šo procesu analītiskā apstrāde.

Svarīgākais