Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Politika

Vešņakovs atvadu vizītē ierodas pie Rinkēviča

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) šodien tikās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, lai vēstnieka atvadu vizītes ietvaros pārrunātu Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību jautājumus.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, tikšanās laikā pārrunāti vairāki jautājumi, tostarp sadarbība praktiskās sadarbības jomā - Latvijas un Krievijas valsts robežas demarkācijas komisijas darbs, abu valstu sadarbība kultūras, izglītības, transporta, muitas un citās jomās. Abas amatpersonas pārrunāja arī Eiropas Savienības un Krievijas politisko dialogu.

Ministrs ar vēstnieku bija vienisprātis, ka nākamajā gadā aktualizējams Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas darbs. Latvijas puse ir apņēmusies 2017.gada pirmajā pusē Latvijā organizēt starpvaldību komisijas sēdi.

Vēstnieks Vešņakovs Latvijā sāka darbu 2008.gada februārī. Sagaidāms, ka viņu nākamā gada sākumā nomainīs Jevgeņijs Lukjanovs.

Runas par Krievijas vēstnieka maiņu parādījās jau vasaras sākumā, kad tika pieļauts, ka Vešņakovu varētu nomainīt Lukjanovs, kurš ir cilvēks no Krievijas prezidentam tuvām aprindām.