Latvijā ieradīsies Igaunijas ārlietu ministrs

© Scanpix

16.decembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tiksies ar jauno Igaunijas ārlietu ministru Svenu Mikseru (Sven Mikser), kurš ieradīsies pirmajā darba vizītē Latvijā pēc apstiprināšanas amatā, ziņo Ārlietu ministrijas Preses centrs.

Ministri tikšanās laikā plāno pārrunāt abu valstu divpusējo attiecību un reģionālos sadarbības jautājumus, kā arī apspriest drošības politikas un aktuālos starptautiskos jautājumus. Sarunas laikā uzmanība tiks pievērsta arī svarīgiem Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumiem - migrācijai un diskusijai par ES nākotni, sadarbībai ar Lielbritāniju, kā arī Igaunijas gatavošanās prezidentūrai ES Padomē 2017.gadā.

Svens Miksers ārlietu ministra amatā stājās 23.novembrī pēc iepriekšējās Igaunijas valdības un ārlietu ministra Jirgena Ligi (Jürgen Ligi) demisijas. Līdz tam viņš bijis ilggadējs Igaunijas parlamenta (Riigukogu) deputāts, savulaik pildījis arī parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāja pienākumus. Politiskās karjeras laikā S. Miksers tāpat bijis aizsardzības ministrs Sīma Kallasa (Siim Kallas) un Tāvi Reivasa (Taavi Rõivas) valdībās.

Svarīgākais