Konkurss KNAB vadītāja amatam varētu tikt izsludināts nākamā gada sākumā

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis šorīt intervijā "900 sekundes" vēstīja, ka konkurss Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatam varētu tikt izsludināts nākamā gada sākumā.

Kučinskis vēsta, ka tiek piedāvāta šī amata konkursa nolikuma maiņa. Premjers ar KNAB amata komisijas locekļiem vienosies par izmaiņām. Viennozīmīgi būs nepieciešams mainīt ministru kabineta noteikumus. Šāds solis ļaus paplašināt to cilvēku skaitu, kas var kandidēt uz KNAB vadītāja amatu.

Kučinskis arī pauž, ka šis amats nav tāds, kur būtu jātaisa publisks šovs. Līdz ar to netiks pieļauts, ka kandidātu vārdi tiek publicēti pirms laika. Ir jānodrošina pilnīgs diskrētums tiem, kas piedalīsies konkursā.

Pagaidām nav informācijas par iespējamajiem kandidātiem, jo neviens cilvēks vēl nav uzrunāts, jo ir vispirms jāizmaina nolikums

Politika

Tūkstošiem Donalda Trampa izdotās Bībeles "Dievs, svētī ASV" eksemplāru tika iespiestas valstī, kuru bijušais ASV prezidents vairākkārt apsūdzējis par amerikāņu darbavietu zagšanu un iesaistīšanos negodīgā tirdzniecības praksē, proti, Ķīnā, vēsta “The Associated Press”.

Svarīgākais