NSL ar veselības un finanšu ministrēm pārrunās Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecības gaitu

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Lai uzzinātu, kādi pasākumi tiek veikti, lai nepazaudētu Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu VSIA "Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca" A korpusa pirmās kārtas būvniecībai un aprīkošanai ar iekārtām, partijas "No sirds Latvijai" (NSL) Saeimas frakcija šodien uz sēdi ir aicinājusi veselības ministri Andu Čakšu un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS).

Politiskais spēks vēlas noskaidrot, kādus pasākumus Veselības ministrija un Finanšu ministrija veic un plāno veikt, lai nepazaudētu pirmās kārtas būvniecībai un aprīkošanai ar iekārtām pieejamo ES līdzfinansējumu, aģentūru LETA informēja NSL pārstāvis Valdis Freidenfelds.

NSL uzskata, ka pašlaik apstiprinātajos termiņos - līdz 2017.gada 31.martam - praktiski vairs nav iespējams pabeigt slimnīcas būvniecību un aprīkošanu ar visām iekārtām, lai slimnīcas jaunajā korpusā ar 1.aprīli jau varētu sākt pacientu uzņemšanu un ārstēšanu.

Partijas frakcija 28.novembrī vērsās pie Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS), aicinot valdības vadītāju, personīgi un Ministru kabinetu kopumā uzņemties pastiprinātu uzraudzību pār minētā projekta īstenošanu, lai izvairītos no nodokļu maksātāju naudas izšķērdēšanas.

Svarīgākais