Gorbunovs: Interese par naturalizāciju Latvijā nav liela

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Šorīt Naturalizācijas pārvaldes vadītājs Igors Gorbunovs raidījumā "900 sekundes" pauda, ka interese par naturalizāciju Latvijā nav liela.

Gorbunovs skaidro, ka pieaug ārzemnieku interese, bet nepilsoņu interese palielinājusies nav. Kā galvenais iemesls tiek minēts materiālā ieinteresētība, jo: ''pilsonība nedod neko sevišķi lielāku kā tikai tiesības vēlēt,'' stāsta Gorbunovs. Viņš arī min, ka lielai daļai cilvēku ir interese aizbraukt no Latvijas. Arī vecāka gadagājuma cilvēkiem ir interese pārcelties pie bērniem un mazbērniem ārzemēs.

Jautāts par nepilsoņu motivāciju iegūt pilsonību, Gorbunovs vēsta, ka ir tādi nepilsoņi, kas uzsāk naturalizācijas procesu patriotisku jūtu vadīti. Bet ir arī tādi, kas uzskata, ka pilsonība pienākas automātiski un gaida izmaiņas likumā. Bet situācija pamazām uzlabojas. Tiklīdz uzlabosies Latvijas ekonomika, tā arī palielināsies vēlme iegūt pilsonību.

Šobrīd aktuāls ir bēgļu naturalizācijas jautājums .Gorbunovs stāsta, ka jau 2010. gadā bija pirmais iesniegums no Sudānas bēgļa par naturalizācijas uzsākšanu. No nesen ievestajiem bēgļiem vēl neviena iesnieguma nav.

Svarīgākais