Kučinskis: Noteikti neizskatīšu variantu par KNAB sadalīšanu

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Iespēja sadalīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) netiks izskatīta, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers intervijā skaidroja, ka Valsts kancelejas (VK) ziņojuma par turpmāko KNAB darba organizāciju ieteikumi neietver neko unikālu. Ziņojumā esot apkopotas teorētiskas iespējas, kā varētu nonākt pie jauna biroja vadītāja.

Kučinskis nākamnedēļ plāno tikties ar KNAB priekšnieka atlases konkursa komisiju, lai rastu iespējamo risinājumu.

"Noteikti neizskatīšu variantu par KNAB sadalīšanu. Domāju, ka ne šobrīd tas ir nepieciešams, ne to arī var darīt," piebilda premjers.

Kā ziņots, Kučinskis pieļauj iespēju koalīcijā spriest par likuma grozījumu nepieciešamību attiecībā uz tālāko KNAB darba organizāciju, gan uzsverot, ka situācijas risinājuma varianti ir dažādi.

Premjerministrs pirmdien vairījās plaši izteikties par iespējamām pārmaiņām iestādē, jo VK ziņojumam par turpmāko KNAB darba organizāciju ir ierobežotas pieejamības statuss. Politiķis norādīja, ka tagad uzreiz nevarēšot tikt rīkots atkārtots konkurss uz KNAB vadītāja vietu, taču tas būs jārīko pēc risinājuma atrašanas.

Kučinskis nākamnedēļ lūgs VK atcelt ierobežotas pieejamības statusu visam ziņojumam vai daļai no ziņojuma par turpmāko KNAB darba organizāciju.

Kā LETA jau vēstīja, kad bez rezultātiem beidzās izsludinātais konkurss uz KNAB priekšnieka amatu, Kučinskis parakstīja rezolūciju VK direktoram, lūdzot divu nedēļu laikā sniegt priekšlikumus par risinājumu KNAB vadības darba organizācijai un priekšlikumus biroja pārraudzībā.

Konkursā bija pieteikušies desmit pretendenti, taču neviens no tiem neatbilda noteiktajiem kritērijiem, lai tiktu virzīts konkursa otrajai kārtai.

Politika

Tūkstošiem Donalda Trampa izdotās Bībeles "Dievs, svētī ASV" eksemplāru tika iespiestas valstī, kuru bijušais ASV prezidents vairākkārt apsūdzējis par amerikāņu darbavietu zagšanu un iesaistīšanos negodīgā tirdzniecības praksē, proti, Ķīnā, vēsta “The Associated Press”.

Svarīgākais